Rendhagyó interjú sorozat készül a Partner Bank ügyfeleivel, amelyben szeretnénk megmutatni, hogy látnak bennünket azok, akik már bizalmat szavaztak a Partner Banknak. Pénzügyi tanácsadóinknak és a bank egyedülálló előtakarékossági szolgáltatásainak köszönhetően megtakarításuk biztonságban van és folyamatosan gyarapodik. Sorozatunk következő részében Prokaj Károly a tanácsadónk ügyfelét kérdeztük.

Hol hallott először a Partner Bankról?

Egy égi barátnőmtől, aki a banknak dolgozott. Akkor még szinte bárki lehetett befektetési tanácsadó. Rajta keresztül kötöttem meg a szerződést a bankkal.

A magyar szolgáltatókkal szemben miért választotta éppen a Partner Bankot?

Az adózási költségek elkerülése miatt, másrészt a kamatok is sokkal jobbak voltak mindig. Ezen felül nekem régen volt a Partner Banknál olyan befektetésem volt, amiben én évente egyszer hozzá tudtam jutni a kamathoz. Ez egy nagyobb összeg volt, így minden évben volt valamennyi plusz pénzem.Most másfajta konstrukcióban van a pénz, de az nagyon jó volt.

Mi a Bank legszimpatikusabb szolgáltatása?

A személyes tanácsadás, az utógondozás.

Miben adott Önnek többet a Partner Bank, a többi bankhoz képest?

Mivel osztrák bankban van a pénz, nem kell magyarországi adót fizet. Ez egy óriási előny.

Euróban van a befektetésem, kint biztonságosabbnak is érzem.

Mit gondol az utógondozás hasznosságáról?

Nekem ez tökéletesen működik. Látszik, hogy nem vagyok elfelejtve. A tanácsadóm rendszeresen felhív, tájékoztat az aktualitásokról, de olyankor, ha nincs semmi, csak azért, hogy megnyugtasson. Ha esetleg át kellene tenni, valami másba, akkor előtte mindig megkérdezi a véleményemet. Látszik, hogy nagyon profi, nagyon jól ért a szakmájához. Nekem nagyon tetszik, hogy most már nem csinálhatja ezt akárki. Abszolút az igényeimnek megfelelő befektetési formákat keresett.

Hogy látja a Partner Bank költségei mennyire versenyképesek a jelen piaci körülmények között?

Valamit valamiért. Nagyon nehéz ezt kiszámolni egyébként, mert ők az elején vonnak le minden költséget és ezt így nagyon nehéz összehasonlítani. Kiszámolni, hogy ha adózok az mennyi lett volna, mint ez a költség, elég bonyolult, de ha az ember hosszú távon gondolkodik, akkor én mindenképpen úgy gondolom, hogy ez a jobb.

Mi volt az eddigi legnagyobb sikere a Partner Banknál?

Nekem az a konstrukció tetszett legjobban, amikor nyáron ki tudtam venni 100-150 000 forintot, de attól még a megtakarítás folyamatosan ment tovább.  Ez egy biztos pénz volt nekem, amivel tudtam számolni. Sajnos most ilyen nincs. Nem értem, hogy azokat miért szüntetik meg, ami jól megy, de biztosan megvolt ennek az oka.

Hogy dolgozik együtt a tanácsadójával?

Az elején sokszor találkoztunk személyesen, azóta telefonon és e-mail egyeztetünk. Mindig mindenről tájékoztat.

Mit tanácsolna azoknak akik még nem kerültek kapcsolatba a Partner Bankkal? Miért ajánlaná ismerőseinek, üzletfeleink a Partner Bankot?

Olyanoknak ajánlanám, akiknek nagyobb összegű lekötésük van. Azoknak, akik hosszú távra terveznek. Igaz én csak egy részét ismerem a befektetéseknek, elképzelhető, hogy van olyan konstrukció is, ami kisebb befektetésekre van kitalálva. Ezt nem tudom, de azoknak mindenképpen ajánlanám, akik hosszabb távú befektetésben gondolkodnak. Én például a nyugdíjpénztárból is kivettem a pénzemet és áthoztam ide. Én ezt biztonságosabbnak látom.

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!