Kopernikus részvénykosár

A Starbucks egyik legnagyobb nyitása

By október 7, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A Starbucks a november 15-én szeretné megnyitni a világ legnagyobb pörkölőjét Chicagóban, amely a vezetők szerint felülmúlja tokiói épületüket.

A négyszintes Chicago Roastery 1300 négyzetméter méreten terül el és a korábbi Crate and Barrel helyére fog épülni. A sütők önmagukban turisztikai látványosságoknak számítanak a cég elmondása alapján, illetve maga a környék is egy gyakran látogatott helyszín. A területen különleges kávékat és teákat fognak kínálni, melyeket helyben és frissen pörkölnek. A kézműves koktélokkal ellátott bárjaikban pedig kedvelt ételeket szolgálnak majd fel, mint egy szokásos Starbucks helyszínen.

A Starbucks még 2017-ben jelentette be a chicagói helyszínt, melyről úgy vélekedtek, hogy “teljesen szenzációs kávékörnyezet” lehet. A társaság sorra nyitja meg éttermeit, fejleszti technológiáját, új termékekkel áll elő és bővíti jutalmazási programját. Szakértők megállapították, hogy a vállalat jelenlegi stratégiája igen kedvező, mivel a tavalyi évben nyitott kávézókban az eladások világszerte 6%-kal növekedtek a harmadik negyedévben. A nettó árbevétel szintén a mindenkori rekordot, 6,8 milliárd dollárt érte el, az állomány pedig 50%-kal nőtt ebben az évben.

Hongkongban a tüntetők mostanában a Starbucks-ban folytatták a megbeszéléseiket.

Egészen a múlt hétig, amikor egy kormányellenes tüntetése újabb fordulója során péntek este egy tűz gyulladt ki a Starbucks belsejében, Wan Chai szomszédságában. A kávézó bejárati ajtói összetörtek, és tűzjelzője is összeégett, amikor a tűzoltók felbukkantak, hogy eloltsák a lángot. A tiltakozók kívülről gyűltek össze és nézték a Starbucks kávézó hatalmas lángjait. Majd a tüntetők többször kijelentették, hogy a Starbucks vonja vissza a hongkongi vállalat franchise-üzemeltetési jogát. Az online petíciót eddig több mint 54.000 fő írta alá. A Starbucks nem volt hajlandó kommentálni a hongkongi helyzetet. Viszont ennek ellenére a hongkongi fiatalok között az egyik leglátogatottabb hely a Starbucks, mivel hangulata és íz világa a modern kor megtestesítője. Hongkongban a cég már 4000 üzletet nyitott 160 városban és tervek szerint ezek száma 2022-ig eléri a 6000-t.

A vállalat az elmúlt egy év alatt 61,78%-ot emelkedett, míg a héten 4,36%-ot korrigáltak lefelé.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!