Kopernikus részvénykosár

A Novo-Nordisk hazai területen terjeszkedik

By február 18, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A dán cukorbetegség elleni készítményeket gyártó óriás, a Novo-Nordisk bejelentette, hogy 800 millió dán koronát, azaz 117 millió dollárt fektet be a dániai kalundborgi gyártóüzemének korszerűsítésére és bővítésére.

Ezek a létesítmények jelenleg a cukorbetegek számára készítenek készítményeket. A tervek alapján a gyárak teljes felújítására és bővítésére is sor fog kerülni az elkövetkezendő 1,5 évben, hogy lehetővé tegyék e termékek jövőbeli gyorsabb előállítását, valamint új termékek bevezetésére is számíthatunk a szakértők szerint. A munka várhatóan 2022-re fejeződik be véglegesen. Michael Hallgren, a kalundborgi Novo-Nordisk gyártásért felelős alelnöke azt mondta: „Ebbe a gyártóberendezésbe történő beruházás rávilágít arra a törekvésünkre, hogy továbbra is megerősíteni szeretnénk jelenlétünket Dániában és Kalundborgban. Ma a világ inzulinjának körülbelül felét gyártjuk Kalundborgban, ahol 50 éve jelen vagyunk. Csak az ezredforduló óta több mint 16 milliárd dán koronát fektetettünk be ezekbe a létesítményekbe, amelyek globális termelési hálózatunk sarokkövei. ”

A Novo-Nordisk részvénye ezen a héten 0,81%-ot emelkedett, míg 3 év alatt 80,09%-ot.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!