Telemedia részvénykosár

A Facebook a virtuális valóság és az új messenger funkciók fejlesztésébe kezdett

By december 2, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
A Facebook azért, hogy felgyorsítsák terjeszkedésüket a VR (virtuális valóság) piacán, szeretné megvásárolni a Beat Games fejlesztői csapatot, akik népszerű VR ritmusjáték, a Beat Sabre megalkotásért felelősek.

A Beat Games csatlakozik a Facebook Oculus Studios-hoz, független stúdióként. A cég nem tette közzé a pénzügyi feltételeket, mivel ez egy meglehetősen kicsi vásárlás olyan nagyvállalatok számára, mint a Facebook. A virtuális valóság piaci elemzői szerint 2020-ra 3,3 milliárd dolláros értékkel fog rendelkezni ez a szektor, és a legtöbb cég nem szeretné, ha a jelenleg vezető Sony dominálná ezt a szektort. A Facebook egyelőre nem a platformverseny miatt kezdett bele a virtuális valóság technológia fejlesztésébe, hanem inkább annak népszerűségeset szeretnék elősegíteni. A társaság igen sok figyelmet fordít a programok fejlesztésére, így a virtuális valóság mellett egy új funkciót fejleszt ki a Messenger számára, amely lehetővé tenné a tartalom megosztását közeli barátok számára. Bár erre az Instagram már régóta lehetőséget ad, mégis a Messenger használóinak nem volt adott ezen lehetőség, amit a vállalat szeretne minél előbb korrigálni.

A Facebook vállalata évek óta egyre jobb és kimagaslóbb bevételeket ért el, csak az elmúlt évben 55,05%-ot emelkedett a cég részvénye, amihez hozzájárult az e-heti 1,55%-os árfolyam növekedés is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!