A Coca-Cola kupakjai 100%-ban zöldek lesznek

A Coca-Cola a napokban bemutatta terveit, miszerint a jövőben a légkörből kivont szén-dioxidból készítik el a palackok kupakját. A cég a Swansea Egyetem által kifejlesztett technológiát szeretné felhasználni, hogy 2040-re elérje a nettó nulla kibocsátást. Jelenleg a műanyag nagy része olcsó, fosszilis tüzelőanyagokból készül. A Cola 260 millió tonna CO2-kibocsátást eredményezett 2020-ban, ami a világ teljes CO2-kibocsátásának csaknem 1%-a, a Global Carbon Project klímakövető csoport szerint. Craig Twyford, a Coca-Cola európai és csendes-óceáni üzletágának igazgatója elmondta, hogy a vállalat 2030-ig 30%-os szénlábnyom-csökkentési ígérete főként az újrahasznosított műanyagok felhasználásának lesz köszönhető.

A Coca-Cola részvényárfolyama ezen a héten 3,18%-ot emelkedett. A Coke a második negyedévben 11%-os organikus értékesítési növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest, amire a befektető azt gondolhatja, hogy rally-t váltana ki az állományban. Ennek ellenére részvényei 2023-ban nagy különbséggel alulteljesítették a piacot, október közepéig 17% – kal estek, míg az S&P 500 13% – ot nyert.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá