Kopernikus részvénykosár

A Caterpillar-nél elkezdődtek a leépítések

By november 11, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A Caterpillar Inc. 120 fő ideiglenes munkavállalót bocsátott el egy texasi gyárban, miután úgy döntött, hogy csökkentik a termelés mértékét.

Meglátásuk szerint ennek fő oka a Kínával folytatott kereskedelmi háború, mely jelentős visszaesést produkált az értékesítéseknél. A Caterpillar szóvivője ezen a héten megerősítette azt a Reutersnek, hogy a texasi Viktoriában található hidraulikus kotróüzemben dolgozók teljes elbocsátását, a gyártóüzemben körülbelül 620 fő alkalmazott dolgozott. A múlt hónapban már a vállalat bejelentette, hogy lépéseket fog tenni a termelés csökkentésére, miután a harmadik negyedévben az értékesítés valamennyi termékszegmensben visszaesett.

Észak-Amerikában a bevételek csaknem 3%-kal csökkentek, míg az ázsiai csendes-óceáni árbevétel 13%-kal esett vissza a kínai kereslet csökkenése miatt.

A Caterpillar szerint a kereskedelmi feszültségek óvatosabbá tették az ügyfeleket a nagyobb beruházások terén.

A társaság csökkentette teljes éves profitkilátásait és kijelentette, hogy ebben az évben a kereskedelmi vita eredményeként alacsonyabb árbevételre számítanak. Ugyanakkor a Caterpillar vállalat részvényeinél bennfentes eladást láthattunk. Denise Johnson nemrégiben eladta a Caterpillar részvényeinek nagy részét, ez a cég legnagyobb bennfentes eladásának minősül, amelyet az elmúlt évben láthattunk. Mivel Denise Johnson 749 ezer dollár értékű részvényt adott el abban az időben, amikor semmi sem utalt a cég értékének csökkenésére. Majd egy vizsgálat során kiderült, hogy Denise kapott egy belső információt, amely valószínűleg a Caterpillar cég könyvelésétől származhatott. A Caterpillar cégnél sem volt mindig minden rendben, ugyanis már többször volt elbocsátás a cégnél, ráadásul 2011 és 2014 között többször kellett vállalati kötvényt kibocsátani a likviditás miatt.

A Caterpillar ezen a héten 4,4%, míg az elmúlt hónapban 22,14%-ot emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!