2026-ban távozik a Walt Disney vezérigazgatója

A Walt Disney vezérigazgatója, Bob Iger bejelentette, hogy 2026-ban lemond. Jelenlegi szerződésének lejártakor a médiakonszern legfelsőbb vezetője ezzel már másodszor távozik posztjáról, miután 2022-ben visszatért a céghez. Irányítása alatt a Disney jelentősen kibővítette portfólióját, felvásárolva a Pixart, a Marvelt, a Lucasfilmet és a 21st Century Fox-t. Iger emellett szorgalmazta az ázsiai vidámparkok számának növelését, új üdülőhelyekkel Hongkongban és Sanghajban. Iger 2020-ban lemondott vezérigazgatói posztjáról, és 2021 végéig ügyvezető elnöki posztot töltött be. Helyére Bob Chapek új vezérigazgató került.

A Walt Disney részvényárfolyama ezen a héten 3,62%-ot korrigált, de ebben az évben 6,52%-ot emelkedett. A Walt Disney konszenzusos minősítése Mérsékelt vétel, amely 18 vételi, 6 tartási és 1 eladási minősítésen alapul. A Walt Disney átlagos célárfolyama 106,52 dollár. Ez 25 Wall Street-i elemző 12 hónapos árcélján alapul, amelyeket az elmúlt 3 hónapban adtak ki.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá