A Lion 2017-es szereplése jól indult, csaknem duplázott az árfolyam, azonban április közepéig jóformán a teljes emelkedést visszaadta egy nagyobb leszúrás során. Az utána következő fél évben a kékkel jelölt szimmetrikus háromszögben folytatódott az árfolyammozgás, ami alapvetően a fennálló bika trendet erősítette volna meg és jöhetett volna további tartós emelkedés.

Szeptember során kitört az alakzatból, itt jogos lehetett az optimizmus, azonban az emelkedés érdeklődés hiányában elmaradt, nem voltak vásárlók, átlagnál gyengébb volt a forgalom. Ezzel akár kijelölhetett volna egy tágasabb szimmetrikus háromszöget, azonban november elején inkább kiesett az alakzatból.

Az indikátorok alapján, rövidtávon indokolt volna egy emelkedő szakasz legalább a mozgóátlagok magasságáig, azonban nem kizárt, hogy a zölddel jelölt támaszon fog először megpihenni. Hogy mondjak még egy optimista kimenetelt, nem kizárt, hogy a háromszög átalakul zászlóvá, ami szintén bika jellegű alakzat, azonban ehhez illene legkésőbb 6,5 környékéről stabilan fordulni.