Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Olcsóbb lesz az Amgen egyik legsikeresebb gyógyszere

By október 28, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
Az egészségügyi piac egyik legnagyobb részét a koleszterin-szintet csökkentő készítmények adják ki, melyek értéke a tavalyi évben 19 milliárd dollárra lett becsülve.

Ez a legtöbb szakértő szerint még az idén bőven 21 milliárd fölött lehet ezen összeg. Az Amgen gyógyszergyártó már négy éve próbált betörni erre a piacra saját termékével, viszont a készítmény magas költsége miatt nem teljesített úgy, mint ahogy azt az elemzők várták. A Repatha a szakértők szerint ár-érték arányban az egyik legjobb gyógyszer a piacon, mégis arra kényszerül az Amgen vállalata, hogy egy kisebb adagú verziót is a piacra dobjanak. A gyógyszer kisebb verziójának ára 5000 dollár lenne, míg az eredeti készítmény 14.000 dolláros induló értékkel került ki a piacra. A Repatha eladási számai lassan növekedtek a bevezetése óta. Már 2018 második negyedévében megközelítette a 150 millió dollárt, de azóta meglehetősen statikus maradt ezen a szinten. Az emelkedő kereslet ellensúlyozta az árcsökkentéseket.

Az Amgen részvényei 183,72 euró értéken zárták a hetet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!