Telemedia részvénykosár

Az Oracle vállalatnak fontos stratégiai partnere Kína

By január 27, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Az Oracle nem hagyja el Kínát, annak ellenére, hogy több mint nyolc hónapja a média arról számolt be, hogy az adatbázis-óriás közel 1000 embert tervez elbocsátani a vállalattól a keleti országban.

„Valójában nagyon jól teljesítünk, és nem tervezünk távozni Kínából”-nyilatkozta Wu Chengyang, a cég felhőalapú üzletágáért felelős alelnöke Kínában. Május elején az Oracle tájékoztatta munkatársait a kínai kutatási és fejlesztési (K+F) működésének átalakítási tervéről.

Az amerikai adatbázis-óriás munkaerő elbocsátást tervezett Pekingben és másutt található irodáiból. Abban az időben ezt a bejelentést úgy vélték, mint egy lehetséges kimenetelt az Oracle teljes Kína kutatás és fejlesztés műveletének leállítására, amely körülbelül 1600 embert foglalkoztatott. Ennek ellenére a vállalat mai napig erőteljesen kiáll amellett, hogy felhő rendszerüket a kínai piacon értékesítsék. A társaság legutóbbi, november 30-án véget ért pénzügyi negyedévében az Oracle jelentése szerint nettó profitja 0,94%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, 2,3 milliárd dollárra.

A vállalat részvény árfolyama ezen a héten 0,55%-ot menetelt, azaz a részvény 49,83 eurós értéken zárta a hetet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!