Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Amgen és Kína

By december 2, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
Az Amgen, amely a világ vezető biotechnológiai vállalata a piaci kapitalízáció alapján, magas növekedést vár előre kínai üzletágában, mivel az ország gyorsan öregedő népessége továbbra is növeli az innovatív orvosi megoldások iránti keresletet.

Az Amgen vállalat, amely a jövő évben ünnepli 40. évfordulóját, kijelentette, hogy bízik abban, hogy az elmúlt évben regisztrált növekedést követően Kínában is tudja hozni majd az eddig tartott szintet és továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kormánnyal kooperáljon az egészséges Kína megvalósításában. Ezt a vállalat 2030-ra kívánja elérni. „Mindenki a Kínában bekövetkezett pozitív változásokról, a szabályozási reformról, a teljes visszatérítési rendszerről beszél és arról, hogy a kínai politika valóban milyen segítséget nyújtott a globális biotechnológiai ipar létrehozásában”-mondta Penny Wan, az Amgen kínai szektorának alelnöke és regionális igazgatója.

A vállalat elkötelezettségét mutatva részt vett a 2019. évi BioCentury China Healthcare csúcstalálkozón. „Örülünk a kínai kormány óriási erőfeszítéseinek és továbbra is együttműködünk több érdekelt féllel a fejlesztés érdekében. Célunk mostantól a kínai betegek segítése, hogy azok hozzáférhessenek a világ vezető gyógyszerkészítményeihez”–nyilatkozta Wan. Az, hogy a Kína-Amerika kereskedelmi háború, illetve a Hongkong-ban történő felkelés, hogyan is fog hatni az Amgen terveire még kétes, viszont a vállalat jelenleg csak az ország betegeire kíván fókuszálni.

Az Amgen részvénye ezen a héten 2,77%ot emelkedett ezen a héten.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!