e-mobilitás

A Tesla dominálta a félévet

By szeptember 16, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
Az idei év igen kedvező volt az elektromos autó rajongóknak. Számtalan új jármű bejelentését és megjelenését élhettük át, melyek között akadt olyan, ami új kapukat nyithat az e-mobilitás jövője felé. Talán az idei év legnagyobb szupersztárja a Tesla Model 3 lett, amely igen erősen dominálja a piacot az eddigi évben. Viszont nem szabad olyan járművekről megfeledkezni, mint a Nissan Leaf, Hyundai Kona vagy az Audi e-tron sem.

A Tesla Model 3-ból 38.000 darab került eladásra eddig az évben. Második helyen a Renault Zoe áll a maga 25.000 eladott példányával. A további népszerű járművek a Hyundai, a Kia, a Renault, a Mitsubishi és a Jaguar-Land Rover gyáraiból kerültek ki. Míg a BMW , a Volkswagen és a Daimler csak a következő félévben fog igazán nagyot alkotni, a piacon akkor jelennek meg az új hibrid/elektromos járműveikkel. Bár Németországban több e-autó kelt el, még mindig Norvégiában a legnagyobb az e-autó vásárlások aránya. Szinte minden második eladott autó plug-in volt az országban. “Legrosszabbul” az Egyesült Királyságban teljesítettek a járművek a támogatások hiánya miatt, viszont 2020-tól ezt is orvosolni szeretné az ország.

A Tesla részvényeinek árfolyama 7.29%-kal emelkedett a héten

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!