Kopernikus részvénykosár

A Mastercard elhagyta a Libra-t

By február 11, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Ajay Banga, aki 2009-től kezdve a Mastercard vezérigazgatója és elnöke, azt mondta a Financial Times-nak, hogy a Libra iránti hozzáállása megromlott, amikor a projekt tagjai javaslatot tettek arra, hogy a globálisan inkluzív valutát összekapcsolják egy védett digitális pénztárcával, a Calibra-val.

„Ebből az innovatív ötletből ezzel egy saját pénztárcájukba szóló ötlet lett”-mondta Banga. Azt mondta, hogy a Libra-nak felhasználhatónak kell lennie a napi tranzakciókban, olyan termékekre is, mint az élelmiszer. A Libra egyértelmű üzleti modelljének hiánya újabb piros zászlót emelt a Mastercard számára. Banga szerint nem volt nyilvánvaló eszköz arra, hogy a Libra nyereséges legyen vagy pénzt keressen a felhasználóitól. Banga aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy az egyesület tagjai nem kötelezik el magukat határozottan a pénzmosás elleni vagy adatkezelési ellenőrzések mellett. A Mastercard októberben hagyta abba a Libra projekttel való együttműködést, illetve a fő versenytársa, a Visa is a napokban emellett döntött.

A Mastercard részvényei ezen a héten 4,53%-ot, míg az elmúlt év alatt58,55%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!