Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead Sciences vállalat célja a HIV gyógyítása marad

By január 14, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Hookipa Pharma immunterápiás gyógyszereket gyártó vállalat már régóta ápol partneri kapcsolatot a Gilead Sciences gyógyszergyártó vállalattal, viszont egészen az elmúlt napokig kevés innovációval tudtak előállni.

A héten viszont egy sajtóközleményben úgy nyilatkoztak, hogy egy olyan mérföldkőhöz értek, mely megalapozza majd a vállalatok jövőbeli sikereit. A Hookipa szakemberei ugyanis két úgy gyógyszerkezeléssel álltak elő a HIV és a Hepatitis B vírus kezelésére. A Hookipa vállalaton kívül a Gilead másik partnervállalata, a Xencor nevezetű gyógyszerfejlesztő cég is elért egy újabb eredményt a HIV kezelése terén. Egy teljesen új genetikai antianyaggal állt elő a vállalat, mely a szerződések alapján teljesen a Gilead tulajdonában áll majd, jelentősen növelve ezzel a vállalat teljesítményét. A cég tavalyi utolsó negyedéves teljesítményében a HIV elleni gyógyszerek értékesítése csaknem 4%-kal emelkedett meg. Legsikeresebb készítményük a HIV piacán még mindig a Biktarvy, mely értéke a tavalyi utolsó negyedévben 13%-kal nőtt, 1,3 milliárd dolláros profitot hozva a vállalatnak.

A Xencor vállalat részvényei ezen a héten 1,61%-ot meneteltek előre, míg a Gilead Sciences részvényei 1,74%-ot.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!