A 3M szerkezetátalakításba kezd

A 3M bejelente, hogy világszerte mintegy 6000 állást fog megszűntetni egy második elbocsátási kör keretein belül, még ebben az évben. A cég hivatalos indoka, hogy a fogyasztói elektronikai cikkek iránti kereslet csökkenése közepette vissza akarja szorítani a költségeket. A diverzifikált gyártó közölte, hogy a gyorsan növekvő vállalkozásokra helyezi a hangsúlyt, ideértve az autók villamosítását és a lakásfelújítást, illetve előtérbe helyezi az olyan feltörekvő növekedési területeket, mint a klímatechnológia és a következő generációs fogyasztói elektronika.

A 3M Company részvényárfolyama ezen a héten 1,67%-ot emelkedett. A 3M több vezetői változást is bejelentett, miközben az előző évhez képest csökkenő eredményről és forgalomról számolt be. Az árbevétel 9%-kal 8 milliárd dollárra esett vissza, míg a vállalatnak tulajdonítható nettó nyereség 25%-kal 1 milliárd dollár alá zuhant a negyedévben.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá