e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

Az új Tesla Cybertruck alkalmas -e az európai piacnak

Szakértők szerint Elon Musk-nak és a vállalatának van mit csiszolni az új Tesla Cybertruck-on és nem csak a golyóálló üveg a probléma. Míg az USA-ban szinte semmi sem gátolta meg a Tesla vezérigazgatóját, hogy a járművet kipróbálja a közúton, azért Európában ez már nem lett volna ilyen egyszerű. Az UNIOS szabványok az autó biztonsága mellett igen nagy hangsúlyt fektetnek a gyalogosok biztonságára is. A Cybertruck rozsdamentes acél váza ilyen szempontból nem felel meg ezeknek a szabványoknak, mivel a Cybertruck merevlemezes borítása nem fogja teljesíteni a passzív biztonsági és gyalogosvédelmi követelményeket Európában. „A jármű eleje nem lehet merev”-mondta Stephen Teller szakértő. „A lökhárítónak és a motorháztetőnek képesnek kell lennie arra, hogy elnyelje az energiát a gyalogosok védelme érdekében.” A Cybertruck már jövőre kikerül a piacra és megrendelések alapján már több százezer darabra számíthatunk az utakon.

A Tesla 368,35 eurós árfolyammal zárta a hetet. A Tesla cég részvénye ezen a héten 14,65 százalékkal növekedett, így meghaladva a 2017 szeptemberében elért 385 dolláros rekordot. A társaság októberben meglepő adatokat és kiigazított harmadik negyedévi nyereséget jelentett be.

Korrupció a Volkswagen partnerénél

A Volkswagen autógyártó felfüggesztette a gyártást Algériában, ahol helyi partnerének vezetőjét korrupció miatt vád alá helyezték-mondta a vállalat szóvivője. „A Volkswagen tisztában van az algériai hatóságok által korábban Mourad Oulmival szemben elindult korrupciós nyomozásával.” Mourad az algériai partner Sovac-ot vezeti, mely egy vezető autógyártó Relizane területén. „A gyártás azon gyárban, amelyet Sovac-kal közösen működtetünk felfüggesztésre kerül, csakúgy, mint a Volkswagen általi szállítás ezen partnerünk részére”-tette hozzá a szóvivő. Számos algériai hírközlés arról számolt be, hogy a Sovac bejelentése után 700 alkalmazott maradt munka nélkül. A vállalathoz kapcsolódó politikusokat és üzletembereket korrupció gyanújával őrizetbe vették vagy kihallgatták.

A Volkswagen 11 milliárd eurót tervez az elektromos mobilitási technológia fejlesztésére fordítani a következő években. A konszern egészénél a fejlesztési beruházásokra szánt összeg 33 milliárd euróra rúg. A jövőbe pedig összességében a Volkswagen márkánál 19 milliárd eurót terveznek invesztálni 2024-ig.

A Volkswagen részvényei 175 euróval, 3,15%-os korrekcióval zárták a hetet.

Az Alibaba Indiában arat sikert

Kína két technológiai óriása, az Alibaba és a Tencent Holdings az elmúlt öt évben agresszíven gyarapították részesedéseiket az indiai startup cégekben. Több olyan vállalkozás került ki a kezük közül, mely átlépte az 1 milliárd dolláros küszöböt. Összességében az Alibaba és annak fintech leányvállalata, az Ant Financial, legalább hat indiai induló vállalkozásba fektettek be, amelyek közül öt teljesítette az említett mérföldkövet. A Tencent esetében hét olyan vállalkozás volt, melyet szintén ilyen szintre hozott a vállalat. Ez azt jelenti, hogy a két társaság eddig az ország legsikeresebb startup cégeinek szinte harmadát adta ki kezei közül, az indiai központú Mumbai székhelyű befektetési vállalkozás múlt hónapban kiadott jelentése szerint.

A Channelnewasia.com híradása szerint a kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba 13,5 milliárdot ölt a hongkongi tőzsdén másodlagos piaci részvényjegyzésekbe.

Az Alibaba részvényei 210,90 dolláron, míg a Tencent részvényei 43,59 eurón zárták a hetet.

Az Amazon-tól egy dolláros csúcstermék is megjelent

Az ünnepi időszakban mind az Amazon, mind a Google úgy döntött, hogy „megválik” az intelligens hangszóróitól. Ez nem azt jelenti, hogy a két cég felhagy azok gyártásával, hanem hogy szeretnék az összeset eladni, az idei karácsonyi ünnepek alatt. Az Amazon Echo Dot és a Google Nest Mini hangszórói általában 50 dollárért, a Google Home Minis pedig általában 25 dollárért kerül ki a polcokra, ám az elmúlt hetekben „ingyen” vagy rendkívül alacsony áron juthatnak hozzá a vásárlók ezekhez a termékekhez. Persze ez csak azokra érvényes, akik rendelkeznek Spotify vagy Music Unlimited előfizetéssel. Az Amazon saját Music Unlimited előfizetése lehetővé teszi felhasználói számára az Amazon Echo Dot 99 centért történő megvásárlását. A Google a Nest Mini szintén alacsony áron vásárolható meg, ha valaki rendelkezik Spotify előfizetéssel, ráadásul a termék mellé ingyen Frozen 2 hangos könyvet is adnak ajándékba. Több szakértő szerint a vállalatok intelligens eszközeinek olcsó árusítása csak egy újabb stratégiai húzás, mellyel a jövőben jobban nyomon tudják követni a fogyasztói társadalom változásait.

Az Amazon részvényei 1760,94 dolláros értékkel, 1,72%-os emelkedéssel zárták a hetet.

Indiának a BYD jelenléte jót tesz

A kínai Shenzhen-i székhellyel rendelkező elektromos autó nagyágyú a BYD Indiában a „Make in India drive” projekten keresztül szeretné megreformálni az ország közlekedését. Jelenleg a terv az ország teljes elektromos mobilitási láncának kialakítása és az elektronika iránti elkötelezettség népszerűsítése. A társaság jelenleg vizsgálja a tisztán elektromos személygépkocsik bevezetésének kivitelezését, illetve a vasúti e-tranzit lehetőségeit. Ezen felül a vállalat egy teljesen új projekt keretében mobilkészülékek akkumulátorainak gyártásába kezd az országban. Az eddigi beszámolók alapján 2800 új akkumulátor került már megrendelésre, melyek gyártása még a jövő év elején megkezdődik. A vállalat lítium-ion technológián alapuló akkumulátorai az egyik legjobbak a piacon. A BYD az évek alatt igen nagy részesedésre tett szert az elektromos autózás világában. Már 20 milliárd dolláros vállalattá nőtte ki magát, több mint 220.000 embert foglalkoztat, több országban, beleértve az Egyesült Államokat és Európát is. Viszont a BYD eladási számai az elmúlt időszakban csökkentek. Ugyanis az elektromos autók iránti kereslet visszaesett Kínában, amely visszahúzta a globális piacot és megnehezíti az autógyártók akkumulátor-vásárlásait. Az új elektromos gépjárművek, beleértve az elektromos autók, a plug-in hibridek és az üzemanyagcellás autók értékesítése, öt egymást követő hónapban csökkent Kínában, miután a kormány csökkentette a támogatásokat.

A BYD vállalat részvényei 4,79 eurós értékkel, míg a BYD Electronic részvényei 1,74 eurón zárták a hetet.

Az Nvidia-nak az elemzők igen fényes jövőt jósolnak

Az Nvidia részvényei jelentősen megugrottak, miután a Jefferies elemzői a vártnál optimálisabb értékelést írtak a chipmaker üzleti kilátásairól és „domináns” helyzetéről a mesterséges intelligencia piacán. Az Nvidia részvényára 1,17%-kal emelkedett, miután a Jefferies kiadta a kutatási feljegyzését, melyről az Nvidia befektetési kapcsolatokkal foglalkozó alelnöke, Simona Jankowski számolt be. A nagy teljesítményű grafikus chipeiről ismert Nvidia továbbra is nagy erővel bír a felhő alapú piacon és a videójátékok területén”-írták az elemzők. A legnagyobb húzóerő az NVIDIA AI (mesterséges intelligencia) alkalmazásai, valamint az RTX GPU-k integrálása az új konzolokba és számítógépekbe. A Jefferies szakértői szerint a vállalat részvényeinek értéke a jövő év elején akár 12%-ot emelkedhetnek.

Az Nvidia vállalat részvényei jelenleg 239,12 dolláros árfolyamon zárták a hetet, ami összességében 6,75%-os emelkedést jelentett a befektetőknek.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Fényes jövő a UnitedHealth Group előtt

A UnitedHealth Group szerint a 2020-as bevételei jövőre meghaladják a 260 milliárd dollárt. Ezt új üzleti stratégiájának tudják be, melyről még a héten bővebben beszámolnak. A UnitedHealth, amely már az USA legnagyobb egészségbiztosító társasága, arra készül, hogy legmagasabb bevételi szintjét 9%-kal növeli meg a jövő évben. A UnitedHealth kereskedelmi, Medicaid és Medicare Advantage terveket működteti a UnitedHealthcare egészségbiztosítási egységén keresztül és az országszerte gyorsabban növekvő Optum egységének köszönhetően kibővíti orvosi szolgáltató üzleti tevékenységét a jövő évben. A UnitedHealth hétfő este elmondta, hogy 2020-ra vonatkozó kilátásai tartalmazzák a 260-262 milliárd dolláros bevételt, részvényenkénti nettó 15,45–15,75 dolláros bevételt és korrigált nettó 16,25–16,55 dollár/részvény eredményt.

Amerika legnagyobb egészségbiztosítójának, a UnitedHealth Group-nak a részvényeit hétvégére 294,72 dolláros áron vásárolhatták meg a vállalat befektetői.

A Medtronic-nál lehetséges az újabb hibás gépezet?

Az orvostechnikai eszközgyártó Medtronic azt tanácsolja az orvosoknak és a betegeknek, hogy fordítsanak nagy figyelmet az implantálható SynchroMed II gyógyszerpumpák minden működési zavarára, mivel akadtak olyan esetek, melyben a pumpák nem működtek megfelelően, súlyosan veszélyeztetve ezzel használója egészségét. Az Amerikai Élelmiszer-és Gyógyszerügynökség hétfőn közölte, hogy a Medtronic kb. 11.000 SynchroMed II szivattyút hívott már vissza 2018. május és 2019. áprilisa között. A probléma ritka, de súlyosnak tekintik, mivel az állandó motorkiesés miatt az eszköz megállítja a folyékony gyógyszer pumpálását a gerinc körüli térbe, amivel akár súlyos mellékhatásokat produkálhat az emberi szervezetben. A Medtronic szerint a gyártási probléma azóta megoldódott. A problémát a visszahívás dátuma előtt gyártott eszközökben nem figyelték meg.

Az olasz Medtronic vállalat részvényeinek értéke jelenleg 114,30 dolláron tartózkodik, a héten 0,68%-ot erősödött.

Az Ecolab globális probléma ellen küzd

Az Ecolab bejelentette, hogy hozzáigazítja működési stratégiáját az Egyesült Államok Globális Compact üzleti célkitűzéséhez, amely arra törekszik, hogy 2030 második félévére 30%-ra, míg 2050-re pedig 0%-ra csökkentse szén-dioxid-kibocsátását. A társaság elkötelezi magát amellett, hogy kiveszi a részét a globális hőmérséklet emelkedésének 1,5 Celsius-fok vagy annál alacsonyabb szintjének korlátozásában, amelyet az ENSZ szükségesnek tart, hogy elkerüljék az éghajlatváltozás következményeit. „Az éghajlatváltozás sürgős fellépést igényel, és feltétlenül kritikus fontosságú, hogy felgyorsítsuk erőfeszítéseinket annak hatásainak mérséklésére”-mondja Douglas M. Baker, az Ecolab elnöke és vezérigazgatója. „Annak érdekében, hogy elérjük a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást, össze kell dolgoznunk és lendületesen kell fejlesztenünk technológiáinkat.”

Az Ecolab vállalat részvényei a héten 2,39%-ot, míg egy év alatt 30,35%-ot emelkedett, így hétvégére 189,93 dolláron zártak.

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Microsoft új konzolja

A Microsoft meglepetése az ünnepekre, hogy az elmúlt héten bemutatta következő Xbox konzolját, mely eleget tesz a vállalat nagy hardver ígéreteinek a 2020-as évre. Az Xbox X sorozat 2020 végén debütált volna, viszont a Microsoft már előre bejelentett mellé több ünnepi hardvert, amelyekkel igencsak meghódíthatja a piacot. A szakértők eddigi elmondása alapján ezen konzol igen esélyesnek tűnik a Sony elleni versenyben, aki még nem tette hivatalossá saját konzoljának megjelenését, teljesítményét vagy akár árát. A konzol mellett debütált a vállalat vezeték nélküli fülhallgató szettje, mely a tervek szerint még idén megjelent volna. A Microsoft Earbunds-t viszont technikai okokra hivatkozva jövő évre helyezte át a cég a 250 dolláros fülhallgató készletét. A másik nagy ütőkártya az új Windows 10X, mely szintén a jövő évben jelenik meg. Az, hogy ezen új operációs rendszer ingyenesen letölthető frissítés lesz-e vagy pedig egy teljesen új rendszer lesz-e, az még a jövő kérdése. Illetve igen nagy dilemma, hogyan fog hatni a régebbi Windows gépekre a csúcstechnológiás rendszer.

A Microsoft vállalat részvényei jelenleg 156,75 dolláron zártak, ami egy év alatt 54,17%-os emelkedést jelent.

India az Oracle aranybányája?

Az Oracle a felhőalapú alkalmazás üzletágának gyorsabb növekedését várja el az indiai területeken, mivel szerinte a helyi adatközpontok képesek a gyors alkalmazkodásra az új rendszerhez. Ez lehetővé tenné például a banki és az egészségügyi ügyfelek számára, hogy felhasználói adataikat az országon belül egy egységes rendszerben tudják tárolni. Prasad Rai, az Oracle India alkalmazásokért felelős vezetője elmondta, hogy a felhőalapú rendszerek elindításával egy teljesen új innovációs korszakot indítanak el az országban. Az Oracle felhő alapú rendszerének értéke tavaly 5%-kal növekedett és a beszámolók alapján idén is hasonló szinttel tudnak számolni a vállalatnál. A vállalat továbbra is a felhő alapú piacon szeretne bizonyítani az AWS ellen és a legtöbb szakértő szerint az indiai beruházás jelentősen megfogja növelni az Oracle részesedését ezen a piacon, mely értéke az idei évben csaknem 80%-kal emelkedett.

Elmondhatjuk, hogy az Oracle ezen a héten ismét korrigált és így részvényei 53,62 dolláros értéken zárták a hetet.

Az Apple fiatal fejlesztőket szeretne

Az Apple tárgyalásokat folytat a Walnut Capital webhelyfejlesztővel az Oakland ötödik sugárútján található történelmi ingatlan egy részének felvásárlása miatt. Nem tisztázott, hogy az új bérlet az Apple meglévő Pittsburgh-i tevékenységeinek áthelyezését vagy kibővítését jelenti-e. 2015-ben a technológiai óriás egy 53.000 négyzetláb hosszú irodát bérelt, ahol 50 alkalmazottat foglalkoztatott, viszont később megszüntette ezt az üzemét. Az Apple számára a pittsburghi atlétikai szövetségbe való beköltözés a visszatérést jelentené egy olyan területre, amely kollégiumi tehetségekkel van tele. Az Apple érdeklődése Pittsburgh iránt 2001-ben kezdődött, amikor a vállalat egy kb. 10 alkalmazottal működő kisvállalatot indított a helyszínen. Az iroda elsősorban olyan szoftverfejlesztésért volt felelős, mint például az iWork alkalmazáscsomag. A vállalat reméli, hogy ezen beruházása sokkal vonzóbbá tenné a fiatalok számára, hogy munkát vállaljanak az Applenél.

Az Apple részvényei 281,76 dolláros árfolyamra emelkedtek. A Goldman Sachs elemzői szerint hosszútávon még mindig van potenciál a vállalat részvényeiben.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Unilever-nél a pesszimista várakozásokról beszélnek

A világ egyik legnagyobb fogyasztási cikket gyártó cégének, az Unilever-nek figyelmeztetése meghozhatja a reményt, hogy 2020-ban erősebb globális verseny alakulhat ki a fogyasztási cikkeknél. Az Unilever, amely több vezető márkát is magában foglal, beleértve a Dove-t és a Ben&Jerry’s-t, kijelentette, hogy nem tudja teljesíteni 2019-re vonatkozó értékesítési növekedési célját. Az Unilever figyelmeztette a befektetőit, hogy gyengeség a következő évben is folytatódni fog. A cég termékeit 190 országban értékesítik. Az Unilever gyengébb előrejelzéseket a Dél-Ázsia egyik legnagyobb piacának gazdasági lassulására, valamint Nyugat-Afrika és Észak-Amerika nehéz üzleti körülményeire vezeti vissza. Az Unilever részvényei több, mint 4,5%-ot veszítettek az európai tőzsdén az elmúlt három hónap alatt. „A lassulás különösen a vidéki Indiában várható, amely időnként először lassabban növekszik, mint az indiai városok”-mondta Alan Jope vezérigazgató az elemzőknek. A dél-ázsiai piacon Pakisztánban, Bangladesben, Srí Lankán és Nepálban is található Unilever termék és üzlet. A gazdasági növekedés üteme Indiában felére csökkent mivel mindössze három évvel ezelőtt elérte a 9%-os növekedést, ami nemrég megállt. A szakértők és az Unilever vezetősége szerint a feldolgozóipar és a mezőgazdaság lassulása munkahelyek csökkentését és gyenge fogyasztói keresletet eredményezett, és arra kényszerítette az Unilever-hez hasonló vállalatokat, hogy csökkentsék az áraikat az országban. Az Unilever szerint a feldolgozóipar ebben az évben hirtelen lelassult Európában, a termelés különösen gyenge a németországi termelési központokban. Viszont Kína gazdasága is az elmúlt három évtized alatt most növekszik a leglassabban. Ezek miatt az Unilever lassulásra gondol a termékei eladása miatt, de ellenben Amerikában akár erősödhetnek az eladási számok. Az Unilever vállalat szerint az értékesítés növekedése 2020 első felében várhatóan 3% alatt marad. Alan Jope vezérigazgató szerint az indiai növekedés várhatóan javul az év második felére. Nigéria és Ghána nehéz gazdasági környezete, ahol a pénzforgalmi problémák zavarják az Unilever disztribútorok vásárlási mintáit, valószínűleg továbbra is fennmaradnak, így lehet ott átcsoportosítás várható. A vezérigazgató Észak-Amerikában az erős versenyhelyzetet vádolta az Unilever kiábrándító teljesítményei miatt, de kijelentette, hogy javulást jelez a befektetők számára az Unilever nevéhez köthető kötszerek, fagylalt és hajápoló szerek eladása, illetve ezen üzletek.

Az Unilever részvényei 4,84%-ot korrigáltak ezen a héten, míg az elmúlt egy év alatt 9,14%-ot emelkedett.

  

Az Essilor és Fresenius hét részletben kötvényt bocsájt ki

A két magas színvonalú társaság egy időben külön-külön, majd együtt is bejelentette, hogy refinanszírozás miatt kötvényt bocsátanak ki. A francia-olasz EssilorLuxottica szemészettel foglalkozó társaság és a német Fresenius Medical Care a héten több részletgarancia ügylet miatt kimondta, hogy kötvényt bocsátott ki. Az EssilorLuxottica négy részletben kérne hitelt a befektetőktől, ugyanis a vállalat általános vállalati célokra és a 7,9 milliárdos Grandvision optikai kiskereskedő cég felvásárlására gyűjt pénzt. Ezzel szemben a Fresenius Medical Care beruházásaira szeretne hitelt a befektetőktől, illetve azért, mert 2019-ben a vállalat értékesítési szegmense nem fejlődött a vártnak megfelelően. A Fresenius Medical Care pedig 3 részletben bocsájtaná ki a kötvényét, hogy azzal segítse a vállat működését.

Egy új piackutatási tanulmány szerint a napszemüvegek eladása 2019-2024 között globális növekedésnek indulhat. A jelentés szerint újfajta innovációkat vezetnek be erre a területre. Ebben több értesülés szerint az EssilorLuxottica vállalata lehet majd a befutó. Főleg a Grandvision megvásárlása után az Essilor egy olyan vezető szerepet tölthet be, ahol a napszemüveg forgalmazásánál már nem lehet versenytársa.

Az EssilorLuxottica ezen a héten 1,46%-ot korrigált, míg éves viszonylatban 25,75%-ot emelkedett, a Fresenius Medical Care ebben az évben 12,28%-ot emelkedett.

A Colgate-Palmolive és a TikTok kapcsolata

A Colgate-Palmolive az egyik legújabb márka, amely a Bytedance tulajdonában lévő TikTok internetes sávján fog megjelenni 2020-ban a Colgate-Palmolive ezen a platformon kulcsfontosságú lesz, ugyanis digitális átalakulásban a céget erősítheti a webes megjelenés. Ezen felül Lyndon Morant, a Colgate-Palmolive marketing igazgatója elmondta Drum nevezetű médiaújságnak, hogy a Colgate-Palmolive már megmutatta magát a Mosoly Világnapján a TikTok oldalon, ahol hatalmas sikereket ért el. Az igazgató azóta elmondta, hogy a TikTok alkalmazása a fiataloknál nagyszerű sikereket ért el és hosszútávon akár a Colgate-Palmolive termékek akár sokkal jobban is fogyhatnak. „Márkánk léte és lényege az optimizmusról szól, mi úgy gondoljuk, hogy kellő optimizmussal rendelkezünk, akik ezt az optimizmust cselekedetté alakítják át, azok, akik jobbá változtatják a világot.”-nyilatkozta Lyndon Morant.

A Colgate mosolyát mindenki ismeri az országban és a világban. Épp ezért egy új hastag-gel is indítanak egy projektet, Smile Challenge néven. Ez a marketing már hat nap alatt teljesen lefedte Indiát, Malajziát, Szingapúrt, Thaiföldet és a Fülöp-szigeteket.

A Colgate-Palmolive társaság piaci kapitalizációja már elérte az 58,62 billió dollárt. A Colgate Palmolive részvény 52 hetes csúcsát 2019. szeptember 5-én érte el, akkor 75,57 dolláron tartózkodott az árfolyam.

A héten a Colgate árfolyama 0,23%-ot emelkedett, így a vállalat részvényei 68,85 dolláron zártak.

 

Global High Yield Bonds vagyonkezelt kötvénykosár

 

A Teva világszerte egységesíti a gyógyszeripari csomagolást

A Teva Pharmaceutical Industries Ltd. évente 120 milliárd tablettát és kapszulát állít elő 60 országban való forgalmazásra. A vállalati sikereket a vállalati akvizícióknak köszönheti, mind Amerikában, mind Európában és Ázsiában egyaránt. A cég üzleti stratégiája és megújulása végül a csomagolás dizájnjának elvesztéséhez vezetett a globális termékpalettán, ami egy költségcsökkentési tényező is volt. Az izraeli székhelyű Teva, arra törekedett, hogy ezt a problémát egy újratervezés útján megoldja, így egységesítik a csomagolását az egész világon. Az átalakítás fő szempontjainál figyelembe vették a bizalmat és annak kiépítését a betegekkel és gondozóikkal. Figyeltek arra, hogy beteg és az ápoló tapasztalatai egyszerűsödjenek, a stressz és a frusztráció csökkentésre kerüljön több krónikus betegségben szenvedő betegek esetén, illetve figyeltek, hogy könnyen érthető utasítások kerüljenek megadásra a termék használatához.

A Teva új csomagolástervezete elég rugalmas, miközben betartja a helyi gyógyszer csomagolási előírásokat és követelményeket. Noa Shumovitch marketing és márkaépítés igazgatója azt mondta, hogy „A Teva az elsődleges és másodlagos célkitűzéseikhez igazodott, akkor, amikor az új csomagolás harmonizálását előkészítette. Az első a gyógyszerek és a betegek, ápolónők kielégítetlen igényeinek kezelése volt, a másodlagos cél pedig, hogy a Teva új beszerzéseinek és a vállalat struktúrájának a csomagolás megfeleljen, és az ne legyen környezetszennyező. Régen a csomagolás nem volt egységes és nem rendelkezett Teva márkanévvel, de az új csomagolás ezt a dizájnt is tartalmazza.”

A Teva vállalat részvényei a héten 1,02%-ot, míg 3 hónap alatt 31,95%-ot emelkedtek.

 

A La Fin Atalian, mint a világ legdinamikusabban fejlődő szolgáltatója

A La Financière Atalaian és annak leányvállalatai (az Atalian Group) az épületgépészeti szolgáltatások egyik vezető független szolgáltatója már 2018-ban bejelentette, hogy befejezte a Servest Limited, a létesítménygazdálkodás vezető szolgáltatója teljes részvénytőkéjének megszerzését. Az akvizíció lezárását követően a La Financière Atalian közvetetten a Servest Limited és a Servest Limited működő leányvállalatai (Servest UK) 100%-ának a tulajdonosa lett. A La Financiére Atalian részvénytársaság a szolgáltatások terén most lett sziklaszilárd. A társaság egyetlen fő részvényese a Finacom Luxembourg S.à.rl. A luxemburgi Nagyhercegség törvényei szerint a La Fin Atalian társaság székhelye a 132 rue de Dippach, L-8055 Bertrange, Luxemburg lett. 2019 év végére elmondhatjuk, hogy a társaság felügyelőbizottságát három tag képviseli. A társaság egyetlen ügyvezetője és elnöke, Matthieu de Baynast de Septfontaines.

A La Fin Atalain a működéséhez 2017-ben kötvényeket bocsájtott ki 625 millió euró értékben. Azóta a kötvények folyamatosan erősödnek. A lejárat 2024.05.15. A kötvények önállóan minimum 100 ezer euróért megvásárolhatóak. A francia cég viszont 2018-tól kezdődve szilárd lábakon áll a JP. Morgan szerint, újabb kibocsátásra nincs szüksége. A La Fin Atalian a Moody’s szerint az elkövetkezendő időszakban megújulásokon megy keresztül köszönhetően a cég dinamikus vezetésesének.

 

Egyedi Kötvények

 

Az Apache Corporation 2023-ig 3% felett fizet befektetőinek

Az Apache Corporation szénhidrogének feltárásával és értékesítésével foglalkozó vállalat. A céget Delaware-ben alapították, székhelye Houstonban található. Jelenleg a társaság a Fortune 500-ban a 438. helyen tartózkodik.

A vállalatot 1954-ben Truman Anderson, Raymond Plank és Charles Arnao alapította, akkor még Apache Oil Corporation néven Minneapolisban (Minnesota) és Delawere-ben, 250.000 dolláros finanszírozással. 1955-ben már megjelentek az első fúrt kutak a Cushing mezőn, Tulsa és Oklahoma City között. 1960-ban a társaság érdekeltséget szertett a Minneapolis helységben a Foshay torony területén. Mad itt közreműködött a Washingtoni emlékmű 32 emeletes utánzata elkészítésében, ami azóta is a vállalat szimbóluma. 1960-as évektől 1984-ig az Apache vállalat ide helyezte át központját. 1967-ben a Fagerness nevezetű olajkutat elkezdték megfúrni, ahol a szénhidrogének területén a cég első nagy felfedezését eredményezte. 1969-ben a társaság nyilvános részvénytársasággá vált. Majd 1971-ben a társaság megalapította az Apache Exploration Company-t (később Apexco) olaj- és gázüzemű társaságként. 1987-ben a cég átköltözette székhelyét Minneapolisi Denverbe. 1995-ben a társaság 315 olaj és gázmezőt vásárolt meg a Perzsa medencében, illetve a Texas-Loisiana öbölben, Nyugat-Oklahomában, Kelet-Texasban, a Sziklás-hegységben és a Mexikói-öbölben. Mindezt a Texaco-tól és egyéb nagy cégektől vásárolta fel. 1999-ben a cég megszerezte mezők és bérleti jogát a Mexikói-öbölben a Royal Dutch Shell-től 715 millió dollár készpénzzel és plusz 1 millió részvény állománnyal. 2010 júliusában a társaság 7 milliárd dollár értékben szerzett eszközöket a BP-től Texasban, Új-Mexikó délkeleti részén, illetve Kanada nyugati részén és Egyiptomban. 2013. június 1-jén viszont a társaságnál észlelték, hogy egy kanadai észak-Albertában található ApaChe-csővezeték elszakadt és 60.000 hordó (9,5 millió liter) mérgező hulladék ömlött rá az országra, aminek súlyos következményét lassan sikerült megfékezni. Észak-Amerikában a közelmúlt történelmének egyik legnagyobb ilyen katasztrófájának nevezték el azóta ezt a károkozást, mind a befektetők és mind az átlagpolgárok. 2016-ban a társaság eladta részesedését a skót térségben található gázelvezető csővezetékben. 2017-ben a vállalat 459,5 millió dollárért eladta kanadai eszközeit a Paramount Resources részére.

Az Apache Corporation társaság 2012-ben bocsájtotta ki kötvényét, ami 2023-ig 3% felett fizet dolláros kamatot.

A Dell vállalatnál változások várhatóak

2019-ben a Dell Technologies felgyorsította a digitális átalakulás útját az ügyfelek számára-innovatív és holisztikus termék és megoldás család révén az informatikai infrastruktúra felújításával. A márka által a 2019-ben tett főbb bejelentések egész évben történő megosztása stabilitást mutathat a jövőben. A Dell Technologies és a Microsoft Corp. kibővítették partnerségüket az ügyfelek szélesebb körének kielégítése és a digitális átalakítás felgyorsítása érdekében. Ezen együttműködés révén a vállalatok egy teljesen átlátható támogatott és tanúsított VMware felhő infrastruktúrát tárolhatnak a Microsoft Azure-on keresztül, ami az ügyfeleknek egy igazi biztonságot jelenthet.

A Dell Technologies Inc. egy amerikai multinacionális technológiai vállalat, amelynek székhelye a Round Rock városa Texas államban. A Dell Technologies és az EMC Corporation (amely később Dell EMC lett) 2016. szeptemberi egyesülésének eredményeként jött létre. A Dell vállalat történelme sokkal régebbre nyúlik vissza, viszont 2011-ben a Dell vállalatnak szüksége volt nagyobb összegre, ezért vállalati kötvényeket bocsájtott ki 4,625%-os dollár kamatra, összesen 400 millió dollár értékben. Ezen kötvények a másodlagos piacon még mindig elérhetőek, igaz árfolyamuk jelenleg 2,75%-os nominál kamatot eredményez, de még így is csábító befektetőknek, hiszen 2021-ig egy stabil kamatot kaphat érte. A Dell termékei közé jelenleg személyi számítógépek, szerverek és okostelefonok, szoftverek és számítógépes, biztonsági és hálózati valamint információbiztonsági szolgáltatások tartoznak. A Dell Technologies 2018-ban a teljes bevétele alapján a Fortune 500 rangsorában a 35. helyezést érte el.

A Dell Technologies 4,625%-os kötvény féléves kamatozású, ami stabilan április és október 1-én fizeti kamatát a befektetőinek.

Küldjön üzenetet!