e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

A Tesla továbbra is rekord eladással zárja a hónapokat

A Kínai Személygépkocsik Szövetsége (CPCA) közzétett jelentése szerint a Tesla 71.000 Kínában gyártott elektromos járművet szállított le októberben. Az amerikai elektromos járműgyártó az előző szeptemberi hónapban 83.000 autót szállított le, ami rekordot döntött a Tesla sanghaji gyárában, a 2019-es nyitás óta. Az októberi termelés bár alulmaradt a szeptemberitől, mégis magasabb volt, mint egy évvel korábban. A Tesla volt a második legkelendőbb elektromos járműgyártó Kínában a múlt hónapban a BYD-val együtt. 

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 9,21%-ot esett. A Tesla vezetősége úgy véli, hogy a Tesla hosszú távon évente 50%-kal növelheti a kiszállításokat, és 2030-ra évi 20 millió járművet tűzött ki célul.

 

A BYD Brazíliában nyitja meg legújabb gyárait

A BYD bejelentette, hogy Braziliában nyitja meg legújabb EV gyártó üzemét, melyben akkumulátor-alapanyagok feldolgozására is sor kerülhet. Ennek érdekében a kínai gyártó szándéknyilatkozatot írt alá Bahia állam kormányával, hogy három gyártósort állítanak fel Camaçari városában. A végső részletek még tisztázásra szorulnak, de az eddigi információk szerint a BYD üzemek építése 2023 júniusában kezdődik. Az első elektromos buszok gyártását már 2024-ben elkezdik a tervek szerint. 

A BYD részvényárfolyama ezen a héten 12,17%-ot emelkedett.  A vállalat közölte, hogy az elektromos autókat is magában foglaló új energiahajtású járműveinek értékesítési volumene “továbbra is rekordmagasságot ért el”, ami hozzájárult a piaci részesedés növeléséhez.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Medtronic és az Acutus Medical mérföldköve

Az Acutus Medical bejelentette, hogy teljesítette a Medtronic-kal kötött eszközvásárlási szerződés első mérföldkövét. A kaliforniai székhelyű Acutus még 2022 áprilisában bejelentette, hogy 50 millió dollárért eladja egészségügyi portfólióját a Medtronic-nak. A Medtronic a héten teljesítette az első 20 millió dollárt kifizetését, mely lehetővé teszi, hogy az Acutus a Medtronic berendezésgyártójává váljon. 

A Medtronic részvényárfolyama a héten 2,5%-ot korrigált. A Medtronic részvény az egyik legjobb módja annak, hogy a globális egészségügyi ellátás iránti növekvő keresletbe fektessünk.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

Az Oracle és az Nvidia kibővíti partneri kapcsolatát

Az Oracle és az Nvidia bejelentette, hogy kibővítik együttműködésüket, és több tízezer Nvidia chipet adnak hozzá a mesterséges intelligenciával kapcsolatos munkák fokozása érdekében az Oracle felhőjében. A kibővített partnerség azért jött létre, mivel egyre több vállalat használ mesterséges intelligenciát, és az AI-modellek egyre összetettebbé válnak. Az Oracle nem nyilatkozott arról, hogy mennyibe kerül majd a kiegészítő hardver, vagy hány chipet vásárolnak majd.

Az Oracle részvényárfolyama ezen a héten 1,76%-ot esett, míg az NVIDIA részvényárfolyama 2,33%-ot emelkedett. Júniusban az Oracle befejezte a Cerner elektronikus egészségügyi nyilvántartással foglalkozó vállalat felvásárlását, amelyet nagyjából 28 milliárd dollárért vásárolt meg.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

A L’Oréal felhagy a Twitter-rel?

A L’Oréal felfüggesztette a hirdetési kiadásokat a Twitter-en, mivel a vezető márkák és marketingcsoportok egyre bizonytalanabbak, hogy nem megfelelő tartalom fog elterjedni a platformon Elon Musk tulajdonában. Musk azt mondta a márkáknak, hogy különböző szintű tartalommoderálást tervez, hasonlóan a filmbesorolási rendszerhez. Megnyugtatta a résztvevőket, hogy nem tervezi a tartalommoderálási szerepkörök megszüntetését a cégnél, viszont a L’Oréal és sok hasonló cég eddig elővigyázatos az új CEO miatt a közösségi média felületén. 

A L’oreal részvényárfolyama ezen a héten 1,15%-ot emelkedett. A L’Oréal továbbra is kétszámjegyű értékesítési növekedést produkál.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

Továbbra is keresett a Pfizer vakcina

A Pfizer omikronnal kiigazított COVID-19 vakcinájának bevezetése lassan haladhat idén ősszel az Egyesült Államokban, de a vállalat továbbra is lenyűgöző eladásokat hajt végre a BioNTech által közösen kifejlesztett termékéből. A harmadik negyedévben a Comirnaty 4,4 milliárd dolláros árbevételt ért el, ebből 2,9 milliárd dollárt az Egyesült Államokban. Ennek eredményeként a Pfizer 2 milliárd dollárral, összesen 34 milliárd dollárra növelte a COVID-oltóanyag-eladások éves előrejelzését. A vállalat éves bevételi előrejelzését is 99,5 és 102 milliárd dollár közötti tartományra módosította.

A Pfizer részvényárfolyama ezen a héten 0,44%-ot korrigált. A harmadik negyedévben a Pfizer korrigált eredménye 40%-kal, részvényenként 1,78 dollárra emelkedett, az árbevétel pedig 6%-kal, 22,64 milliárd dollárra csökkent.

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

A Tencent és a China Unicom vegyesvállalatot alapít

A Tencent Holdings és az állami tulajdonú távközlési vállalat, a China Unicom megkapta a hatósági engedélyt egy vegyesvállalat létrehozására. Az Unicom Innovation Venture Capital, a China Unicom leányvállalata az új vállalat 48%-át, míg a Shenzhen Tencent Industry Venture Capital, a Tencent leányvállalata 42%-ot irányít majd az újonnan létrehozott vállalkozásban. A további 10%-ot a cég alkalmazottai kapják meg. A China Unicom azt is hozzátette, hogy a vegyesvállalat még alapítás alatt áll, és nincs hatással a Tencent jelenlegi üzletére.

A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 20,17%-ot emelkedett. A Tencent a június végével zárult negyedévben először könyvelhetett el árbevétel-csökkenést, és az elemzői becslések szerint várhatóan elhanyagolható forgalomnövekedésről és 34%-os nettó nyereségcsökkenésről számol be.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

A Linde és az SLB felgyorsítja zöld beruházásait

Az SLB és a Linde bejelentette, hogy stratégiai együttműködést kötöttek a szén-dioxid mentesítési projektek terén, hogy felgyorsítsák a dekarbonizációs megoldásokat az iparban és az energia ágazatban. Az együttműködés a hidrogén- és ammóniatermelésre összpontosít, ahol a CO2 melléktermékként van jelen. A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) becslése szerint évente több, mint 6 Giga tonna CO2-t kell csökkenteni, hogy 2050-re elérje a nettó nulla kibocsátást. 

A Linde részvényárfolyama ezen a héten 2,36%-ot emelkedett. A Linde azt tervezi, hogy kivonul a frankfurti tőzsdéről, amivel a német DAX40 index elveszítené legértékesebb vállalatát.

 

Egyedi részvények:

Hogyan fektessünk be svájci részvényekbe: Svájc indexe a Nestlé, a Novartis, Roche nehézsúlyú részvényeit tartalmazza

UnitedHealth Group egy olyan befektetés, amit milliók vesznek igénybe

Egyedi kötvény:

7,8% dollárban, én már vettem Arcelormittal 09/39-t

Arany:

Nyomás alatt az arany ára: csalódást okoztak a kínai adatok

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!