1. Megnézik a cég forgalmát, hogy a tőzsdére kerülés óta hogyan alakult. A fókuszkönyvben olyan értékpapírok vannak, amelyek képesek voltak forgalmukat évről évre növelni.
 2. Megnézik a cég nyereségét. Ugyanezek a szempontok érvényesülnek ott is, mint a forgalomnál.
 3. Megnézik az osztalékos fizetés folyamatosságát! A fókuszkönyvben lévő részvények osztalékfizetés mértéke minden évben nőtt idáig, a kibocsátás óta.
 4. Részvények esetén vizsgálják az árat -a nyereség, a cash flow és a könyv szerinti érték arányában- ez alapján határozzák meg, hogy a piaci értéke mennyire van összhangban a cég valódi értékével.
 5. A részvényeknek és kötvényeknek egyaránt nagy nemzetközi cégek részvényeinek kell lenniük, magas piaci kapitalizációval.
 6. A cégeknek piacvezetőnek vagy top kategóriásnak kell lenniük az ágazatukban.
 7. Nemzetközi és/vagy fejlődő piacokon is jelen kell lenniük.
 8. Ismert márkanévvel és termékekkel kell rendelkezniük (néhány cég neve nem feltétlenül ismert a hétköznapi ember számára, mint pl. Novo nordisk, mégis a cég piacvezető az inzulin gyártásban, így az ágazatban mindenki ismeri).
 9. A részvényeknek felül kell teljesíteni az ágazatot és a részvénypiacot is.
 10. Kötvényekből csak befektetési kategóriára javasolt kötvények kerülnek, lehetőleg egyszerű jogi konstrukcióval (hagyományos, jó bonitású kötvények).
 11. Etf-eket csak nagy piaci szereplők kibocsátásaiból válogatták és a csak főbb indexek kerültek be.
 12. Befektetési alapok 500M EUR feletti összvagyonnal kell hogy rendelkezzenek, iletve 4 vagy 5 morningstar besorolással.
 13. A befektetési alapoknak a benchmarkjukat tartósan túl kell hogy teljesíteniük.
 14. Nagy nemzetközi alapkezelőnek kell lennie.
 15. Hosszú múlttal -legalább 10 évvel- kell rendelkeznie az alapoknak.

 

Minőség és diverzifikáció az ügyfélletéteken

Örömmel tájékoztatjuk, hogy végre bemutathatjuk Önnek az online partneri felületen elérhető, új Online Fókuszkönyvünket!
Világszerte több, mint 70.000 befektetési alap és több, mint 100.000 kereskedhető részvény és kötvény áll rendelkezésre. Emiatt egyáltalán nem egyszerű a legjobbat kiválasztani az ajánlattömegből és azt folyamatosan felügyelet alatt tartani. A legjobbak kiválasztására a sok ajánlat közül is egy egész Értékpapír Kutatórészlegre van szükség. Pontosan emiatt a feladat miatt állítottuk össze konkrét kiválasztási kritériumok alapján a Fókuszkönyvünket.

A legfontosabb kiválasztási kritériumok:

 • „  Abszolút és relatív teljesítményadatok
 • „  Független rating
 • „  Volumen és piaci kapitalizáció
 • „  Chart technika
 • „  Mérleg- és pénzügyi mutatók
 • „  Klasszikus minőségi jegyek, mint pl. fenntarthatóság, piacvezetőség, hírnév

A Fókusz kompendiummal az értékesítési partnereinknek szeretnénk az Értékpapír Kutatási Részlegünk teljeskörű szolgáltatását rendelkezése bocsátani, hogy partnereink munkáját ezzel döntően megkönnyítsük és javítsuk. Az utóbbi évek megmutatták, hogy sok befektetési alap, amik korábban a legjobbak közé tartoztak, ma teljesítményüket tekintve messzemenően alábbhagytak.

A letét elemzések azt mutatják, hogy az ügyfelek letétei sok esetben már nem a „Best in Class“ befektetési alapokat, kötvényeket, részvényeket tartalmazzák. Mint független Bank, kötelességünknek érezzük, hogy az ügyfeleket olyan egyedülálló pozícióba hozzuk, hogy mindig a legjobbak legjobbjait birtokolhassák a letéteiken.

Az új, Online Fókusz kompendiumban ügyfeleik számára lehetőség van szisztematikusan, kategóriák szerint a legjobb befektetési alapokat, ETF-eket, részvényeket, kötvényeket bemutatni. Az aktuális Ügyféltájékoztató Dokumentáció (ún. KID) és a Termékinformációs lapok (ún. PIB) egy kattintásra letölthetőek az adott ISIN-hez.

Biztosak vagyunk abban, hogy az Online Fókusz kompendiummal és Fókuszkönyvvel egy széleskörű szolgáltatással tudjuk támogatni a közvetítőnket munkájukban.

Használja ki tehát a lehetőséget, hogy ügyfeleivel együtt átelemezzék a letétek tartalmát. Amennyiben lehetséges, kérjük, ügyeljen arra, hogy a letét lehetőleg 10- 20 különböző értékpapírra legyen felosztva. Az ügyféllel való sikeres és tartós üzleti kapcsolat végett, mi azt ajánljuk, hogy az ügyfél teljes vagyonának maximum csak 5-10%-a legyen benne egy pozícióban!

Vagyonkezelés, közösen Önnel!

partner_bank_fokuszkony

Természetesen nem hagyhatjuk említés nélkül Bankunk vagyonkezelt termékeit sem. Ezek a továbbiakban is egy biztos kiindulási alapot jelenthetnek azoknak az ügyfeleknek, akik igénybe kívánják venni Értékpapír Menedzsmentünk vagyonkezelését a Fókusz kompendium legjobbjaiból: Befektetési alapok, részvények, kötvények, ETF-ek. Természetesen beleértve az ügyfél vagyonának folyamatos kezelését és felügyeletét is.

További információkat a Fókusz kompendiummal kapcsolatban Sales menedzserétől, illetve a Service Center kollégáitól szerezhet!