Az Nvidia vállalat láthatóan kezdi összeszedni magát, miután a cég második negyedévi eredmény jelentése augusztus 15-én eljutott a Wall Street szakértőihez.

A grafikus vállalat még mindig az első helyet foglalja el a videojáték iparban, mint legjobb processzor és videó kártya gyártó. A jelek szerint továbbra is ez az elsődleges bevételi forrása a cégnek. A legnagyobb meglepetést viszont a vállalat autóipara tette ki, amely egyike a vállalat kevésbe megtérülő részlegének. Az Nvidia autóiparból származó bevétele viszont 30%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, 209 millió dollárra, ami a társaság összesen közel 2,6 milliárd dollárnyi összbevételének alig több mint 8%-át teszi ki. Ez valószínűleg nem lenne hatalmas százalék, de a befektetőknek nem szabad lebecsülniük a társaság autóiparának potenciálját, mivel az Nvidia megtalálta a receptjét a gyorsan növekvő sikerhez. Az Nvidia mesterséges intelligenciája iránti növekvő kereslet igen jelentős faktora volt az autóipari bevételek növekedésének az elmúlt negyedévben. A részvényesek és a TechNavio előrejelzései igen pozitívak. Az autókban használt mesterséges intelligenciával felszerelt rendszerek piaca 2025-ig évente 45%-os növekedési ütemet fog elérni a becslések alapján.

A harmadik negyedévre vonatkozóan 2,9 milliárdos bevételt vár a vezetőség, ami 9 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál és a 2,97 milliárdos elemzői konszenzust is alulmúlja kissé. A költségeket viszont a vártnál jobban tudta csökkenteni a cég, ami bizakodásra ad okot.

Az egy részvényre jutó profit 1,24 dollár lett részvényenként, a várt 1,15 dollár helyett. Ez 35 százalékkal magasabb éves összehasonlításban.

Az Nvidia vállalat részvényei 4,3%-kal emelkedtek ezen a héten.

Küldjön üzenetet!