2022 a Metaverzum éve lett volna

A Metaverse és zászlóshajója, a többjátékos Horizon Worlds állítólag lehangoló fejlesztési cikluson ment keresztül, amely több ezer alkalmazottat és több milliárd dollárt érintett. A megoszló vélemények miatt a cég „élménye” akár éveket is késhet, míg véglegesen megjelenik mindenki számára. A múlt hónapban a Meta több mint 11.000 alkalmazottat bocsátott el, ami a cég munkaerejének mintegy 13 százaléka. A Meta most recesszióra vagy legalábbis az egész szektorra kiterjedő lassulásra számít a technológiai vállalatok körében, amelyek csökkentik a kifizetéseket, felfüggesztik a toborzást és szűkítik a csapatokat. Ennek ellenére a Meta továbbra is hatalmas összegeket fektet be a metaverzumba. 

A Meta Platforms avagy a Facebook részvényárfolyama ezen a héten 0,06%-ot emelkedett. A META idén értékének több mint 60%-át veszítette el, mivel a növekvő makrogazdasági ellenszéllel és az Apple jelveszteségének a reklámközpontú üzletágára gyakorolt hatásaival küzd, ami valószínűleg 2023-ig tart.

A részvények teljesítményét a vállalat veszteséget okozó metaversus ambícióiba vetett befektetői bizalom csökkenése a jelenlegi, emelkedő hitelköltségek által sújtott piaci környezetben szintén súlyosan érintette.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá