A Cummins Inc. dízel és földgáz motorokat tervez és gyárt, ezen kívül generátorok és motoralkatrészek, valamint szűrők és kipufogógáz-kezelő berendezések, üzemanyagrendszerek, ellenőrző és szellőztető rendszerek találhatóak a kínálatban.

A cég 190 országban található meg, több, mint 600 vállalat független disztibutorain keresztül értékesíti termékeit.

A cég pont idén lett 100 éves, mivel 1919-ben Indiana-ban Clessie Lyle Cummins alapította. A kisvállalkozás akkor a 20 évvel korábban feltalált dízelmotor fejlesztésére összpontosított, ám számos nyilvánosságra hozott kísérlet ellenére 1933-ban csak a kis vasúti váltókban használt H modelljük bizonyult sikeresnek. Viszont az átfogó sikert a Cummins „N” típusú motorja érte el a II. világháború után az Egyesült Államokban. Az 1960-as években a cég összeszerelő üzemet nyitott a Skóciai Shotts-ban. 2013-ban már 197 országban és rengeteg területen működött. Piacai között ma már megtalálhatók a nehéz és közepes tehergépjárművek, buszok, szabadidős járművek, könnyű járművek és számos ipari felhasználás, ideértve az építőipart, a bányászatot, a tengeri, olaj- és gázipari, vasúti és katonai felszereléseket.

A Cumminsnak több leányvállalata van. Ilyen a Cummins Turbo Technologies, ami turbófeltöltőket gyárt és 1973 óta a Cummins tulajdona, illetve a Cummins Power Systems ami hagyományos motorvezérlésű generátorokra specializálódott és a Cummins Emmission Solutions, amely a kipufogógáz-kibocsátásával foglalkozik világszinten.

A Cummins 2001-ben került tőzsdére, jelenleg a S&P 500-ban megtalálható. A cég elég magas osztalékot fizet, legutoljára augusztus 20-án fizetett részvényenként 1,18 eurót. A vállalatot a kereskedelmi háború megviselte, de így is ebben az évben több mint 14%-ot erősödött a Cummins vállalat részvénye.

Küldjön üzenetet!