A kínai üzlet virágzik: a KUKA AG -t a tavalyi évben megvásárolták. Két részletben tették meg, ugyanis a Midea kiskereskedelemmel foglalkozó kínai cég  még tavaly  tavasszal elkezdte a felvásárlást két részletben kifizette a vételárat a robotizálással foglalkozó KUKA AG-nak.

A kínai fél , 2017 év végén többször is járt Németország területén, majd végül befejeződött az   értékesítés és vásárlás. A KUKA a robotizáció területén nagyot lépett előre.

kuka

“Mi a KUKA, tovább bővítjük az Industry 4.0 tevékenységünket” – jelentette be Till Reuter vezérigazgatója december végén egy tárgyalás utáni sajtótájékoztatón A jelenlegi pénzügyi év harmadik negyedévének konferenciáján a KUKA AG vezetője emellett bemutatta az elkövetkező évre vonatkozó kezdeti terveket. Ez magában foglalja a robotgyártás bővítését Kínában. A robotok 40 százalékát várhatóan Kínában 2020-ban adják el. A Közép-Európa és Amerika  jelenleg  aKUKA legnagyobb értékesítési piaca. “A kereslet világszerte növekszik” – mondta Til Reuter, de “Kína a középpontban van.” Már 2020-ban az ipari robotok mintegy 40 százalékát kell értékesíteni, ahogy a vezérigazgató előre jelzi. Ezért nem meglepő, hogy a KUKA most tervezi bővíteni kapacitásait 2018 első negyedévének végén Sanghajban. A mintegy 8000 helyett 16 000 robotot kell a gyárban gyártani a jövőben. “Ezzel még inkább aktívak leszünk az ígéretes piacon.”

Ez nincs káros hatással  Augsburg otthonára, sőt valamilyen szinten akár infrastruktúra fejlesztést is. Mi az üzenet a mostani csalódott befektetőknek (akik az utolsó negyedévben hatalmas veszteséget láttak a fellendülő részvényeken): Újra indítják a gyártást és a kapacitást a KUKA Systems-nél  Augsburgban.

kuka

A közelmúltban az “újraindítás” el is kezdődött, ahogyan Till Reuter felhívta erre a figyelmet. Ez a rendszer több területére vonatkozik. A több projektet érintő belső és külső problémák után az Augsburgi robotépítő szeptember közepétől két menedzsert is elutasított el a Systems menedzsmenttől . Néhány megrendelést így nem lehet időben elvégezni. Az új  vezetés alatt az átmeneti mélypontokat le kell küzdeni. Jelenleg iszonyú nagy apparátussal ezen vannak, hogy ezt kivédjék. Igaz emészti is a költségeket.

 Jelenleg viszont addig a részvény meg is sínyli a problémákat és a beruházást. A cég kapitalizációs tőkéje jelenleg  4,54 milliárd euró. Till Reuter ma például azt nyilatkozta, hogy 3D-s szoftverszimulációkban gondolkoznak és ez fontos a vállalat számára is. Ezért megállapodás született arra, hogy a jövőben a  Visual Components szoftvert fogják használni. 

Ezt a szoftvert  világszerte használják a fontos tervezési és döntéshozatali folyamatokhoz. Az első együttműködés már nem is olyan közeli, hiszen a Visual Compotens (Finn szoftveróriás) és a KUKA AG. már több éve dolgoznak együtt. A KUKA csak előnyt kovácsolhat ebből, hiszen a Visual Compotens   finnországi székhelyű vállalat szabványokat állít fel a teljes gyártási folyamatok vizualitásában és szimulációjában is.

kuka

KUKA AG. számára a szimulációs eszköz fontos mérföldkő, amely nagy lehetőségeket kínál a mesterséges intelligencia és a robotizálás korában is. A technológiai újítások, mint például a mesterséges intelligencia, a virtuális és bővített valóság, a felhőtechnológia és  a szimuláció az egyik legfontosabb eleme a KUKA gyártási folyamatának .Lehet ,hogy sokan nem tudják, de a KUKA AG. egy nemzetközi nagyvállalat. Naponta mintegy 12 300 KUKA alkalmazott dolgozik Augsburgban és világszerte, hogy számunkra is biztosítsa az automatizálást és a robotizálást. A KUKA Robotics széles termékpalettát kínál a legkülönfélébb iparágakban és személyre szabott automatizálási megoldásokat ad minden kis , közép és nagyvállalat számára aki mesterséges intelligenciát szeretné használni.A KUKA bevételi kilátásait tavaly év végén illetve január közepén 3,45 milliárd euróra emelték,  amely így a 2016-os pénzügyi évtől folyamatosan, összesítve 17% -kal nőtt . Korábban az eladás 3,3 milliárd euróra történő emelése volt a cél , ezt emelték meg 3,45 milliárd euróra.

KUKA AG. részvénye most mesterségesen alul van értékelve. Azért, hogy a költségeket tudják fedezni, viszont több amerikai elemzőház szerint a KUKA AG. terméke 2020-ban nagyot fog robbanni. Hiszünk a robotizációban, hiszen ha csak az elektromos autó összeszerelést megnézzük, ott már mindent ipari nagy robotok végeznek. A KUKA ipari robotok a nagyobb termelékenység és a fokozott gazdaságosság végső kulcsai. Javítják a termékek minőségét és csökkentik a drága anyagok és szűkös energiaforrások alkalmazását. De vajon minek a rövidítése a KUKA szó?

kuka

KUKA means – Keller und Knappich Augsburg

1898-ban Johann Josef Keller és Jakob Knappich megalapítják Augsburgban a világítási acetiléngyárat. A cél kedvező házi és utcai világítóeszközök gyártása.1905-ben a Keller und Knappich GmbH egy új találmányra terjeszti ki a termelést: az autogén hegesztésre. Ettől az időponttól fogva a KUKA újra és újra meghatározza a viszonyítási alapot a hegesztéstechnikában. 1936-ban a KUKA elkészíti Németország első ponthegesztő fogóját.

kuka

A Keller und Knappich már az 1920-as években egyre gyakrabban használ egy távirati rövidítést: A „Keller und Knappich Augsburg” kezdőbetűiből lesz KUKAEz a rövidítés márkanévvé vált.

Tehát kedves olvasó van élet a kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg pénzügyi tanácsadót és várj egy jó pár évet türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

Forrás:KUKA illetve www.blechnet.com

kuka

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!

 

Küldjön üzenetet!

Google Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk weboldalunkon történő szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmasabb fejlesztéseket hozzunk létre. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy tájékozódhatsz weboldalunkon.