Facebook – Árfolyam szempontjából jól teljesít a cég, hiszen az elmúlt időszakban 45,5%-os emelkedést lehetett realizálni. Viszont volt magasabb is az árfolyam, tehát kis hektikusság figyelhető meg. Jelenleg 173,24 euró egy részvény ára.

A Facebook Dating az idei év egyik újításának számít, ami segíti az embereket a társkeresésben. Adatvédelmi okokból beágyazták ebbe a szolgáltatásba is a magánélet védelmét. Mivel nem mindenki érdekelt a Facebook használók közül a társkeresésben, ezért külön létrehoztak egy olyan lehetőséget, amivel társkereső profilt lehet adni a fiókhoz. A social media-t manapság sokan használják ilyen jellegű célokra, de a Facebook most már azért is hozott létre ilyen szolgáltatást, hogy kevesebb lehetőséget adjon a kéretlen megkereséseknek.

Ráadásul a hétvégén napvilágot látott, hogy Letitia James, New York állam igazságügyi minisztere közleményben szögezte le, hogy két párti kezdeményezéssel vizsgálatot indít a Facebook ellen, mert az visszaélt az erejével. Ugyanis a Facebook csökkentette-e felhasználóinak választási lehetőségét egy másik szolgáltatóval szemben és visszaélt a felhasználók adataival. A Facebook elleni vizsgálathoz New York mellett eddig csatlakozott Colorado, Észak-Karolina, Florida, Iowa, Nebraska, Ohio, Tennessee és a szövetségi főváros, Washington is. Valamennyi államban azt feltételezik, hogy a Facebook a közösségi média területén meglévő monopol helyzetét felhasználhatta a verseny elfojtására.

Ettől függetlenül mintegy tucatnyi amerikai tagállam várhatóan trösztellenes vizsgálatot indít a Google ellen is. A pert indítók azt gyanítják, hogy a Google is visszaélt helyzetével a digitális reklámozás piacán. A The Wall Street Journal pénteki értesülései szerint a vizsgálatot Ken Paxton texasi államügyész jelenti be a jövő héten egy médiakonferencia keretein belül.

A Facebook 2012 május óta található a tőzsdén, 31,6 euróval került be a tőzsdére, de a hétvégén 169,22 eurón tartózkodott.

Küldjön üzenetet!