Az Nvidia háza táján csupa pozitív hír lát napvilágot, technikailag pedig kizárólag bika alakzatok tarkítják a napos felbontású chartot. 2017 során már túl van az árfolyam a duplázáson. Május óta berajzolható a kékkel jelölt emelkedő trendvonal, melynek támasz szerepe főleg az augusztusi „Abandoned Baby” japán gyertya formáció óta jelentős.

Nvidia – Ez a gyertya konstelláció magas megbízhatóságú bika trendet vetít előre. Kialakult közben a barnával jelölt emelkedő háromszög alakzat is, ami szintén az emelkedő trendet erősíti. Szeptemberben sikeres volt a kitörés, pár nagy forgalmú nap adta meg a löketet és a nyakvonal visszatesztelése után folytatódott a stabil emelkedés. Van egy spekuláns körökben elterjedt „népi megfigyelés” arra, hogy amikor egy árfolyam eléri a kerek százas szinteket, mindig jön utána még 10% emelkedés kb. fél éven belül. Ez esetben úgy vélem, a 200 dolláros szint elhagyása után nagyon jó eséllyel elérhető a 220 dollár. Főleg, hogy technikailag minden indokolja.

Jelenleg támasz a trendvonal, illetve alatta az 50 napos mozgóátlag, ellenállás nem igazán létezik, de tetszőleges korrekciós szakaszokra felvehetjük a Fibonacci-szinteket és a 161,8%-nál kereshetünk célárakat. Ezt én direkt nem tüntettem fel a charton, ugyanis azt gondolom, hogy kevés jelentősége volna. Az Nvidia jó ideje tipikusan ideális buy&hold befektetésnek tűnik, P/E értéke 53,63.

Google Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk weboldalunkon történő szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmasabb fejlesztéseket hozzunk létre. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy tájékozódhatsz weboldalunkon.