Félve poénkodom azzal, hogy a KUKA a kukában van, de a 2017 év végén fújt lufi lendületesen ereszt és közelít a mindenkori mélypontjához.

A KUKA-nál szép, szimmetrikus emelkedés és esés alakult ki, mintha a középső ujját mutatná. A csökkenés a pirossal jelölt ereszkedő csatornában zajlik, néha vannak erőteljesebb felszúrások, de a felső trendszár rendszeresen megállítja. Olyan régóta tart már az árfolyam erodálódása, hogy az 50 napos mozgóátlag már a 120 és 200 napost is keresztezte, sőt a 120 napos is alábukott a 200-nak. Ez nagyon erős medve jelzés, hosszú esésre érdemes berendezkedni e jelek megjelenésekor. A 86, 81 és 71 eurós szintek kulcsfontosságúak. Technikailag ezeknél látható bármiféle támasz, alatta ismeretlen terep, bármi megtörténhet.

Ha valami csoda folytán megjönnének a vevők a történelmi mélypont környékére spekulálva, akkor az emelkedés során a csatorna felső szára lesz a legkeményebb ellenállás. Ha ezt áttöri, jöhetnek a Fibo-szintek, korábbi csúcsok, mozgóátlagok, ahogy az lenni szokott.

Az indikátorok vételen állnak, de egy teljesen leaprított, túladott részvénynél ez nem csoda, bármely pozitív nap vételt indukál. A csatornából történő kitörésig én biztos nem longolnám, de ilyen mélyen már nem is shortolnám.

Küldjön üzenetet!