A BYD Electronic árfolyama 2017 eleje óta töretlenül emelkedik. Az első félév során a világoskékkel jelölt emelkedő, aránylag szűk trendcsatornában történt a mozgás, stabil vételi oldallal, meggyőző magabiztossággal. Nyár közepén jött egy korrekciós hét, melynek során az alakzatból kiesett és a sötétkék csatornába került át.

BYD Electronic – Ennek meredeksége kisebb, csökkent az emelkedés intenzitása. Októberben érkezett az újabb korrekciós hullám, amivel az egész éves emelkedés 23,6%-át adta vissza, illetve nyár óta az 50%-át. Alapvetően nincs ok aggodalomra, hiszen ez természetes jelenség, sőt meg is erősíti az alapból bika trendet, viszont a fák nem nőnek az égig.

Az elektro-mobilitásban nagy potenciál van és erősen pozitív hangulat lengi be, de ez veszélyeket is tartogat. A kiélezett versenyben nagy emelkedések mellett nagy esésekre is fel kell készülni.

Egyelőre semmi se indokolja a BYD jelentősebb korrekcióját, de technikailag a barnával jelölt 61,8%-os Fibonacci-szint jelenthet komolyabb támaszt, amennyiben beindul a profitrealizálás.

Rövidtávon inkább várhatunk emelkedést, minden indikátor vételen áll. Ellenállás a csatorna teteje, illetve a korábbi csúcs. Támasz a Fibonacci-szinteknél, illetve a mozgóátlagoknál várható. A jelenlegi P/E értéke 23,2.

Küldjön üzenetet!