A BYD Electronic árfolyama 2017 eleje óta töretlenül emelkedik. Az első félév során a világoskékkel jelölt emelkedő, aránylag szűk trendcsatornában történt a mozgás, stabil vételi oldallal, meggyőző magabiztossággal. Nyár közepén jött egy korrekciós hét, melynek során az alakzatból kiesett és a sötétkék csatornába került át.

BYD Electronic – Ennek meredeksége kisebb, csökkent az emelkedés intenzitása. Októberben érkezett az újabb korrekciós hullám, amivel az egész éves emelkedés 23,6%-át adta vissza, illetve nyár óta az 50%-át. Alapvetően nincs ok aggodalomra, hiszen ez természetes jelenség, sőt meg is erősíti az alapból bika trendet, viszont a fák nem nőnek az égig.

Az elektro-mobilitásban nagy potenciál van és erősen pozitív hangulat lengi be, de ez veszélyeket is tartogat. A kiélezett versenyben nagy emelkedések mellett nagy esésekre is fel kell készülni.

Egyelőre semmi se indokolja a BYD jelentősebb korrekcióját, de technikailag a barnával jelölt 61,8%-os Fibonacci-szint jelenthet komolyabb támaszt, amennyiben beindul a profitrealizálás.

Rövidtávon inkább várhatunk emelkedést, minden indikátor vételen áll. Ellenállás a csatorna teteje, illetve a korábbi csúcs. Támasz a Fibonacci-szinteknél, illetve a mozgóátlagoknál várható. A jelenlegi P/E értéke 23,2.

Google Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk weboldalunkon történő szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmasabb fejlesztéseket hozzunk létre. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy tájékozódhatsz weboldalunkon.