E-MOBLITY

 

 

A Tesla borsot tör a többiek orra alá.

2019.06.17-én zajlott le a Tesla éves közgyűlése, mely jól szemléltette, mekkora előnye van az elektromos autózás piacán a vállalatnak a versenytársaival szemben. Ennek nem csak Elon Musk örült, hanem a befektetők is, mivel a napokban 26%-kal erősödött a cég árfolyama. Ehhez hozzájárul, hogy a Model 3-ból többet adtak el az elmúlt negyedévben az USA-ban, mint amennyi autót az Audi, a BMW és a Mercedes összesen értékesített a Q1-ben. Szó esett arról is, hogy a megrendeléseik majd 90 százaléka új vevőktől származik és hogy a Model S, X és 3 iránt mutatkozó kereslet meghaladja a cég gyártási kapacitását. A jövőre nézve a Tesla, vagyis inkább Elon Musk azt jósolja, hogy 1 millió Tesla robottaxi fogja szelni az utakat már 2020-ban. Ennek ellenére továbbra is szkeptikus a Goldman Sachs a Tesla céggel szemben, sőt a héten David Tamberrino, a Goldman Sachs Bank elemzője 200 dollárról 158 dollárra lefelé módosította a Tesla célárát. Napokban viszont megjelent az a hír, hogy Elon Musk elárulta, hogy 1000 dollárba fog kerülni, ha valaki fekete, vagy ezüstszínnel szeretné a jövőben megvásárolni a Tesla-t.

 

A Volkswagen tervei nem úgy alakultak, ahogy arra számítottak

2025-re három millió akkumulátor kell majd a Volkswagen-nek, hogy a villanyautóikat ne lábbal kelljen hajtani a vásárlóknak. Ez igen nagy kiadást jelent a cég számára, ha külsős vállalattól akarja beszerezni az akkumulátor packokat, így logikus volt, hogy a Volkswagen elgondolkodik a saját gyár építésén. Itt jön képbe a koreai LG Chem akkumulátor vállalat, ami a mai napig szolgáltatja a Volkswagen-nek az elektromos autókhoz elengedhetetlen alkatrészt. A Gigafactory ötlete negatívan érintette a koreai céget, mivel elveszítenék egyik legnagyobb bevételforrásukat. Miután ráeszméltek, hogy a német cég már az SK Innovaton koreai céggel tárgyal az építmény terveiről, rögtön bedobtak egy “visszautasíthatatlan ajánlatot”. Szimplán megfenyegették őket, hogy ha belekezdenek a gyár kiépítésébe, akkor kereshetnek új beszállítót. Herbert Diess, a Volkswagen csoport elnöke megerősítette, hogy igaz az Automotive News Europe tájékoztatása, miszerint nagyon közel került a Ford és a Volkswagen vállalat ahhoz, hogy a jövőben együttműködjenek az elektromos és önvezető autózás területén. Wolfsburgban állítólag 500 felsővezető előtt kijelentette, hogy a Ford-dal folytatott tárgyalásaik jól haladnak és közel vannak a sikeres lezáráshoz. A Ford-dal történő együttműködés keretében ráadásul könnyen lehet, hogy a Volkswagen is befektet majd az Argo AI vállalatba, amelybe az amerikai autógyártó már 2017 elején beszállt.

 

A BYD Company további 183 db elektromos busszal látja el Chile flottáját

A chile-i Telekommunikációs és Távközlekedési Miniszter, Gloria Hutt 183 db elektromos busz megrendelését jelentette be, ami 2019. augusztusában érkezik a fővárosba, Santiago-ba. Az eddigi 100 BYD buszhoz csatlakozik ez a közel 200-as mennyiség. Így már több, mint 60%-os a részesedése a kínai BYD-nak a chile-i főváros buszpiacán. A Warren Buffett által támogatott BYD kínai óriásautó-óriás, a Macquarie-csoporttal együttműködve az ausztrál piacra kínálja az összes villamos targoncáját, és arra számít, hogy az elektromos teherautók versenyképes életciklusokat fognak elérni a jelenlegi dízel teherautó flottával szemben. Az ausztrál elektromos autó piac egyik legjelentősebb fejlesztésében a BYD elektromos teherautók két modellje lesz az ausztrál piacon a fő szenzáció. Itt jelenik meg a BYD először a T5 és T6 modelljeivel. A modellek mindegyike 300km-es hatótávolsággal rendelkezik ugyanazon díj ellenében és a BYD ezzel megnyitja kapuját az ausztráliai kis- és közepes logisztikai vállalatok felé.

 

Healtcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Pfizer a rák legyőzésébe fektet.

A multinacionális egészségügyi vállalat 11 millió dollár fejében tette rá a kezét az Array Biopharma nevezetű gyógyszer cégre, mely legfőbbképpen a rákos betegségek kezelésére és gyógyítására specializálódott. 2018-as felmérések alapján évente több mint 140.000 állampolgárt diagnosztizálnak a harmadik leggyakoribb rákos megbetegedéssel, a kolorektális rákkal, melyre az Array Biopharma már elkezdte a gyógyszerek gyártását. A vállalat 173 millió dolláros tavalyi bevétele eltörpül a Pfizer 53 milliárd dolláros 2018-as jövedelmétől, mely a dobogó második helyére emeli a vállalatot az amerikai egészségügy piacán. Az Array két engedélyezett készítménnyel rendelkezik (Braftovi, Mektovi), ezek a gyógyszerek a metasztsztikus melanomia kezelésére alkalmasak. A Pfizer számára ez a két termék az elmúlt negyedévben 35 millió dollár bevételt hozott. Az Array Biopharma részvényeinek árfolyama az elmúlt napokban 56%-ot ugrott, 29 dollárról 46 dollárra, míg a Pfizer részvények alig 0,28%-kal lettek értékesebbek.

Az Abbott Laboratories emelkedése

Az Abbott és az alapítványa, az Abbot Fund a héten jelentette be 3 éves, 1 millió dolláros programját, melynek keretében olyan betegek szűrése, diagnosztizálása van folyamatban, akik a Marawi City konfliktus áldozatai voltak (Fülöp-szigetek). Ez az első olyan NCD (nem kommunikálható járványok) betegségek iránti megmozdulása a cégnek, ami katasztrófák vagy konfliktusok eredménye volt. A részvények piaci felső határa 130 milliárd dollárt tesz ki és a vállalat tavaly 30,6 milliárd dollár bevételre tett szer. A vállalat több mint 160 országban tevékenykedik, értékesítésének 41%-a fejlődő piacoktól származik. A Fortune magazin szerint az egyik legcsodálatosabb nagyvállalatnak számít, melyet a vállalat 1984 óta tart. Illetve a cég a világ vezető gyógyszeripari cégek között található. Az Abbott az utóbbi egy évben folyamatosan emeli tekintélyét, árfolyama is állandó emelkedést produkál. 1 év alatt 39%-ot emelkedett a részvény ára, kapitalizációs tőkéje meghaladja az 131 milliárd eurót.

 

A legjobb munkahelyek egyike a Stryker lett

Első alkalommal lett a Stryker Európa egyik legjobb munkahelye. Igaz a Stryker központja amerikai, mégis a Great Work to Work (GPTW) 25-ös listáján a 14. lett az egészségipari cég. A rangsorolásban az alkalmazottak válasza segített, akik a Trust Index Survey kérdőívet töltötték ki. A Stryker vállalat hat helyszínen van jelen Írországban és 3500 alkalmazottat foglalkoztat. A Stryker a New York Times-nak elmondta, hogy 200 millió dollárt fektet be új kutatási, fejlesztési és innovációs projektekbe. A cég árfolyama éves csúcsot produkál, jelenlegi szintje 179,96 euró. A Stryker egyébként már 1983-ban tőzsdére lépett, azóta szinte minden évben nyereséges és ráadásul részvényenkénti 0,46 eurót fizet osztalékként a befektetőinek.

Az Aptar január óta hatalmas emelkedéssel van jelen a piacon

Az Aptar Pharma, a gyógyszerszállítás egyik vezető szolgáltatója élő oktatási webináriumot fog tartani, amely új módszerek vizsgálatát mutatja be a központi idegrendszerrel kapcsolatban. A webinárium a gyógyszer adagolási kihívásait hivatott bemutatni. A cég fejlesztéseinek köszönhetően egyre nagyobb szeletet nyer a gyógyszeriparban. 2006 óta a cég árfolyama állandó emelkedésben van, az utóbbi egy évben, főleg a 2019-es időszakban halad felfelé a részvény ára, január óta 34,2% árfolyam emelkedést produkált a vállalat.

Kopernikus vagyonkezelt számla

 

A Walt Disney jó bizniszt csinál az új filmjéből

A Walt Disney Studios igen nagy reményeket lát régi meséik újra dolgozásában, amire van is okuk, mivel csak a legutóbbi filmjük, az „Aladdin” több mint 724 millió dollárral gazdagította a vállalatot. A héten kerül ki viszont a filmvászonra minden idők talán egyik legikonikusabb Disney meséjének reboot-ja „Az oroszlánkirály”. A vállalat ennek fejében kampányt indított, mely felhívja az emberek figyelmét a vadon élő oroszlánok krízishelyzetére. Emellett a Disney piacra dobta új oroszlán plüss figuráit, amik egyenként 20 dollárba kerülnek. A cég a játékokból befolyó összeg negyedét a WCN-nek (Wildlife Conservation Network) ajánlja fel. A Walt Disney park bérletárait kb. egy hónnappal a Galaxy Edge nyitása előtt a Disney cég vezetése jelentősen megemelte, ennek ellenére látogatottsága nem csökkent.

 

Az Essilor termékeit egyre többen használják.

Az Essilor-nál a Luxxotika-val való összeolvadás óta jelentős összegeket folyatattak a kutatásokra és a piacelemzésekre. Jelenleg a Premium Eyewear Market részletes elemzést készít több cég számára, hogy jelentésével segítsen a piac jövőbeli alakulásában. A jelentés a 2019-2025 közötti előrejelzéseket tartalmazza a piaci kulcsszereplőkről. Itt olvashatjuk el, hogy a jövőben az egyik legfontosabb gyártó lehet a Luxottica Group és az Essilor is. Ugyanis olyan globális fejlődést hoznak az európai napszemüvegek és látásjavító szemüvegek területén, ami kimagasló lehet a vásárlók számára. Valószínűsíthető, hogy a francia vállalat tovább tud terjeszkedni az Egyesült Arab Emírségben, Dél-Afrikában és Törökországban is. Az Essilor törzstőkéje már meghaladja a 40 milliárd eurót. A cég termékpalettája közt megtalálható az Ormex, a Ray-Ben, az Oakley, a Transitions, Varilux, Essilor Airwear és a Crizal márkái. De a cég már régebben megvásárolta a Kodak-lenst is. A cég alkalmazottainak száma mára eléri 90000 főt. Várhatóan egy hónapon belül felvásárolja a Ralph Lauren, a Christian Dior, a Dolce&Gabbana, Bvlgari, a Michael Cors, a Prada és a Chanel szemüveg részlegét.

 

A Nestlé a környezet védelméért tesz lépéseket

A Nestlé aláírt egy partneri egyezményt hét másik céggel, hogy létrehozzanak egy nonprofit újrahasznosítással foglalkozó szervezetet Vietnamban az ökoszisztéma érdekében. A PRO Vietnam névre keresztelt projekt célja az, hogy 2030-ig a résztvevő vállalatok összes csomagoló anyagját felhasználják újrahasznosításra. A folyamatos fejlesztések miatt egyre erősebb résztvevő az élelmiszeriparban a Nestlé. A Nestlé jelenleg Kínában, Amerikában, Brazíliában és Franciaországban tarol a legtöbbet. Majd ezt követi Mexikó. A tavaly decemberben alakult mexikói kormány feje, Manuel Lopez Obrador szerint fontos a fiatalok jövője, ezért csatlakozott a „Fiatalok Építése a jövőbe” nevezetű programhoz, amelyet a Nestlé indított. A Nestlé volt az első vállalat, amely felkarolta a fiatalokat, nem véletlen, hiszen több, mint 300 mexikói fiatal dolgozik üzemeikben. Ennek a programnak az ötlete még 2013-ra vezethető vissza, amikor is Laurent Frexie, a Nestlé vezérigazgatója kijelentette, hogy a fiatalok integrálódjanak a munka világába azzal a céllal, hogy 2030-ig 10 millió munkahelyi helyet töltsenek fel a gazdasági életben. Olyannyira támogatja a Nestlé vállalata Mexikót, hogy még 2018-ban 18 nappal Obrador miniszterelnök megválasztása után a Nestlé bejelentette, hogy 153 millió dollár értékben támogatja Veracruzban egy üzem kiépítését. A gyár 1200 közvetlen és 1000 közvetett dolgozónak ad majd munkát, amely már a nyolcadik üzeme lesz a Nestlének Mexikóban. Az utóbbi egy évben 34,7%-ot emelkedett a részvények árfolyama.

 

Telemedia vagyonkezelt kosár

 

A Facebook fizetne nekünk az adatainkért.

Bár a vállalat már egyszer bajba került felhasználói személyes adatok kiszolgálása miatt, de Mark Zuckerberg mégis tovább akarja fejleszteni a közösségi oldalt, hogy az jobban megfeleljen a fogyasztói társadalomnak. A tervek szerint nemsokára ki fog kerülni egy applikáció, mely a Study nevet fogja viselni. Mindenki, aki igénybe veszi ezen alkalmazást, hozzájárul, hogy a Facebook betekintést nyerhessen, milyen más app-okat és weboldalakat használ a netes felhasználó. Egy ilyen típusú alkalmazással már próbálkozott a vállalat az Apple termékeken, viszont most kifejezetten az Android-os termékekre helyeznék el a kutatást és kizárólag a 18 éven felülieket engednék részt venni benne. A vállalat szóvivője elmondta, hogy az alkalmazás egyelőre csak az USA-ban és Indiában lesz elérhető, viszont globális beindítását követően, minden felhasználót, aki részt vett a kutatásban, pénzösszeggel jutalmaznak. A pontos összegről még nem adtak ki bővebb információt. Emellett fontos információ, hogy Mark Zuckerberg bejelentette a Facebook kriptovalutáját. A Libra egy globális kriptovaluta, amely 2020-ban válik elérhetővé, alapvetően arra lesz jó, hogy az emberek pénzt tudjanak küldeni egymásnak. Decentralizált blokklánc technológiára épül, mint a Bitcoin, de az árfolyamát ugyanolyan stabilan fogják tartani, mint amilyen a dolláré. A projektbe olyan cégek is beszálltak, mint a Paypal, Mastercard vagy a Visa.

Megnyitja AI szimulációs platformját a Facebook. A közösségi óriás AI Habitat rendszerét vezetné be, ami olyan termékeknek ágyazna meg, mint a virtuális asszisztensek új generációja, melynek akár a felhasználók otthonaiban is tud majd navigálni, vagy épp a látássérülteket segítheti ismeretlen helyeken való tájékozódásban. Az AI Habitat névre keresztelt szimulációs platformot a Facebook AI csapata hozta létre, azzal a céllal, hogy a “megtestesített” AI rendszerek, például a fizikai térben való közlekedésre is szánt robotok betanítását segítse elő virtuális környezetben. A megoldással virtuális robotok fotorealisztikus környezetekben, szobákban mozoghatnak, ami nagyban gyorsíthatja a hasonló területen végzett kutatás-fejlesztést, illetve reprodukálható, szabványos benchmarkokat is biztosít a szegmensben.

 

Az Apple-t is érinti az USA-Kína közötti kereskedelmi vita

A technológiai óriás egy levelet küldött az USA Kereskedelmi Biztosának az importvámok csökkentése érdekében. Donald Trump, amerikai elnök 25%-os tarifát tervez, ami a Kínából származó behozatalt terhelné. Az Apple termékei pedig főként kínai gyártóktól származnak. A cég leginkább azzal érvelt, hogy az egyik legnagyobb nettó adófizető az USA-ban. Az importvám emelése emiatt gyengítheti az amerikai gazdaságot és erősítené a külföldi versenytársakat, különösen a kínaiakat. A levél azért is fontos volt, mivel ha Donald Trump a fennmaradó 300 milliárd dollárnyi kínai importra is büntetővámot vet ki, akkor az az Apple-nek komoly többletköltséget jelentene. Viszont a Morgan Stanley elemzője szerint pozitív hírek vannak az Apple vállalat felől, ugyanis kínai forrásra hivatkozva azt írta több elemzésében, hogy májusban már ötödik hónapja nőtt év/év alapon az Apple részesedése a kínai piacon.

 

Philips is aktív az orvostudományban

A Philips az EPIQ CVx kardiológiai ultrahang platformon dolgozik. Ennek segítségével gyorsabban és könnyebben elvégezhető vizsgálatokat tudnak létrehozni a kardiológia területén belül. Így akár 21%-kal csökkenthetik a vizsgálatok számát. A Philips-nél bátran elmondhatjuk, hogy a cég piacvezető pozíciót tölt be a szív és az akut betegellátás, az otthoni egészségügy, az energiahatékony világítástechnikai megoldások és az új világítási alkalmazások területén, továbbá a férfiborotválkozás, a szőrtelenítés és a szájápolás terén. A Philips részvényeinek az ára október óta nem volt olyan magas szinten, mint az utóbbi időben (38,03 EUR).

 

A Microsoft a Minecraft-tal tanít

A számítástechnikai cég a népszerű játékkal, a 2D-s Minecraft-tal segíti a gyerekek fejlődését. A játékon keresztül több tantárgy tudnivalóit ismerteti a diákokkal. Leginkább diszlexiásoknak segít ezzel a vállalat, hogy gyorsítsa felzárkózásukat, ráadásul mindezt játszva tehetik meg a gyerekek. A Microsoft júniusban hatalmas emelkedésben van, a hónap eleje óta több, mint 20%-kal lett magasabb a részvények árfolyama (jelenleg: 136,88 USD). Bill Gates, a Microsoft alapítója továbbra is a második leggazdagabb embernek számít a világon Jeff Bezos (Amazon) mögött, akinek vagyona 153 milliárd dollárt tesz ki. Jelenlegi nettó vagyonának kevesebb, mint 12,5 százaléka származik a Microsoft-részvényekből. Eszközeinek többségét befektetési cégében, a Cascade-ban tartja.

 

Az SAP egyre jobban halad a célja felé

A német szoftvergyártó cég, az SAP egy több éves részvény-visszavásárlási programot tervez. Ezt az ügyvezető igazgató, Bill McDermott jelentette be szerdán a részvényesek felé. 8 milliárd dollárért vásárolta fel a cég a Qualtrics-et (amerikai cég), mely egy felhő alapú, emberi erőforrás menedzsment szoftverrel foglalkozó vállalat. Ráadásul az SAP ezen a héten ismét erősödött. Az SAP erősödését köszönheti az Oracle cégnek is, hiszen annak felhőszolgáltatása emelkedésnek indult. Így a német szoftveróriásnak is fel kellett vennie a versenyt ezen a területen. A versenytárs Oracle részvényára megnövelte az SAP részvényárát, így a cég részvényei soha nem látott emelkedésbe kezdtek és a hétvégére elérték a részvényenkénti 117,98 eurót. Tom Raftery, az SAP vállalat alelnöke, június 20-án dél-Afrikában elmondta, hogy az elkövetkezendő években az energiaágazat, az egészségügy, az energia, a közlekedés, a gyártás, a gazdálkodás merőben meg fog változni. Raferty kihangsúlyozta, hogy az informatikai iparág átalakítása sokszínű munkalehetőséget eredményez, az innováció pedig több, új és eltérő munkahelyet teremt az emberek számára. Szerinte Dél-Afrika lehet az egyik olyan innovációs terep, ahol az SAP fejleszteni tud. Ugyanis Afrikában több tervezőmérnök már elkezdte az intelligens városok kiépítését Los Angeles mintájára.

A Wirecard kelet felé nyit

A Wirecard német fizetési cég szerdán azt mondta, hogy együtt fog működni Indiával, hogy egyszerűsítse a bankszámlák megnyitásához, a pénzátutaláshoz, valamint a teljes üzleti tranzakciókhoz szükséges adóazonosító kártyák kiadásának folyamatát. Az UTI Infrastructure Technology and Financial Services társasággal kötött megállapodás célja az úgynevezett PAN-kártyák terjesztése olyan országokban, ahol a legtöbb ember még mindig az informális gazdaságban él és dolgozik. Az Indiában már jelen lévő Wirecard szerint a 15 ezres ügynökhálózat 350 városban segíti összegyűjteni és beolvasni azokat a dokumentumokat, amelyeket az embereknek meg kell kérniük a PAN kártyára. A Wirecard igazgatója a héten kijelentette, hogy ugyan az év első felében sokat esett a részvény ára, illetve sok eljárás volt ellenük, de az év második felében akár 20%-ot is emelkedhet a cég teljesítménye, mert felkészítették a cég belső átalakítására és pénzügyi rendszerük megreformálására a vállalat valamennyi dolgozóját.

 

 

Egyedi Kötvények

 

A Glencore 4,95%-os dolláralapú kötvénye

2011-et írtunk, javában dúlt a gazdasági visszaesés és válság, amikor a brit-svájci Glencore is segítséget kér a befektetőktől. Egy milliárd dollár értékben bocsátott ki, darabonként 2000 USD dolláros egyedi kötvényt, amelyre éves 4,95%-os kamatot fizet féléves kamatozással. A kötvény kibocsátására megbízták a kimondottan erre a feladatra létrejött kanadai Glencore Finance Canada Ltd. vállalatot. A Glencore Plc az egyik világvezető cég a nyersanyag üzletágban. A cégcsoport üzleti tevékenysége a fém, ásványi anyagok, az energia és a mezőgazdasági termékekre tagolódik. A Glencore-t egyébként 1974-ben Svájcban alapították meg, bányászati és fémkohászati cégként. Székhelye Baarban található, de telephelyei megtalálhatóak Saint Helirben és Jerseyben is. 2015-ben a cég már a világ legnagyobb listáján a Fortune Global 500-on megtalálható. Mára a Glencore bányái rezet és kobaltot termelnek, amelyek mobil eszközökben és elektromos járművekben lítium-ion akkumulátorokhoz szükségesek. Az elmúlt hetekben napvilágra került, hogy Boszniában a Bosznia Alumínium Mostar csődeljárás előtt áll. A cég a balkán egyik legnagyobb export termelője volt, de évek óta bajban van a magas alumínium-oxid- és villamosenergia-árak miatt felhalmozott adósságai miatt. A csőd elkerülése végett a boszniai vállalat megkereste a Glencore konzorciumot és elképzelhető, hogy fúzió vagy felvásárlás következhet be. A Glencore vállalat akár hajlandó kifizetni a Mostar teljes tartozását, azaz a 377 millió boszniai márkát, ha előnyösek lesznek számára a megállapodások.

Jövőre jár le a GoodYear 8,75%-os kötvénye

 

Több befektető ezen az öt éves kötvényen csak nyerni tudott. Főleg ha 2015 januárjában szálltak be vagy esetleg menetközben 2016 októberében, amikor a GoodYeer vállalatnál elbocsátások voltak. Ugyanis 2016 októberében a már 107%-on tartózkodó kötvény egy hónapon belül emelkedni kezdett és hosszú ideig 116%-on tartózkodott. A kötvényt a Goodyear Tire&Rubber azért bocsájtotta ki, mert a gazdasági válság nem kímélte az autóipart sem. A kötvény kibocsátására 2015 január 1-én került sor, 282 millió dollár értékben, 1000 dolláros névértéken. A kötvények féléves kifizetésűek és a vállalat egyenként 8,75%-os dollár kamatot fizet azóta is a befektetőknek. Az eltelt időszak óta a vállalat törzstőkéje valamelyest stabilabb lett, de 2015-ben ismét tőkére volt szüksége a vállalatnak, ekkor bocsátották ki 5,125%-os kamatfizetésű kötvényt. A GoodYear részvénye 2017-ben nagyot vesztett értékéből és az addigra elért 32 eurós részvényárfolyam már a múlté, jelenleg a GoodYear részvényei 13,14 eurót érnek. Egy kis időre a GoodYear mindenféle fejlesztést felfüggesztett, így például ki vonult a versenysportból is. De a napokban a Goodyear bejelentette, hogy ismét megméretteti magát az európai és a nemzetközi autósportban. Az abroncsgyártó vállalat új termékcsaládot fejlesztett ki a FIA World Endurance (WEC) bajnokságra, ezen belül pedig a le mans-i 24 órás versenyre. A németországi Hanauban és a luxemburgi Colmar-Bergben működő innovációs központjaiban a Goodyear immár több mint egy éve dolgozik egy új termékcsalád kifejlesztésén a Le Mans prototípusok számára. Az abroncsokat a Goodyear legújabb, nagy teljesítményű autók és versenyautók számára készülő Eagle F1 SuperSport termékeivel együtt fejlesztik és gyártják. Az új abroncsok a 2019/2020 WEC versenyszezon kezdetén, augusztusban debütálnak a Silverstone-ban rendezett versenyen. A Goodyear visszatérése azt jelenti, hogy a híres márkával ismét számolni kell a globális autóversenyzés világában, méghozzá mindjárt a sportág egyik legikonikusabb helyszínén. 250 ezer fős közönségével a Le Mans az egyik legnagyobb nézőszámot vonzó sportesemény a világon.

Küldjön üzenetet!