A Fidelity Latin America Fund célja, hogy hosszú távú tőkenövekedést biztosítson alacsony szintű várható jövedelem mellett. Eszközeinek legalább 70%-át latin-amerikai vállalatok részvényeibe fekteti.

A Fidelity Latin America alap fő földrajzi térségein, piaci szektorain, iparágain és eszközosztályain kívül is szabadon befektethet.

Az eszközökbe közvetlenül is befektethet, vagy közvetetten szerezhet kitettséget más megfelelő eszközökkel, köztük például származékos eszközökkel. Származékos eszközöket használhat fel annak érdekében, hogy csökkentse a kockázatot vagy a költségeket, illetve hogy – többek között például befektetési célból -további tőkét képezzen az alap kockázati profiljának megfelelően.

Az alap célkitűzéseinek és befektetési politikájának keretén belül önállóan dönthet a befektetések kiválasztásáról. A jövedelmet az alap további befektetési jegyekbe forgatja vissza, vagy kérésre kifizeti azt a befektetésijegy-tulajdonosok részére. Befektetési jegyeket általában az alap minden munkanapján lehet vásárolni vagy eladni.

 

Kockázati szint: 6-os (1-7-es skálán)

(forrás: www.fidelityinternational.com)

 

Utóbbi évek eredményei:

1 éves: -6,35%

3 éves: 25,15%

5 éves: -16,5%

10 éves: 12,3%

 

Az eredményekből és a grafikonból is látható, hogy hektikus mozgású alapról van szó. Az utóbbi időszak csökkenő csatornájának támaszát az árfolyam nemrég áttörte, vagyis észre vehetőek a trendfordulás jelei.

 

ISIN kód: LU0050427557

Ár: 32,54 USD

Az alap kezelője: FIL Investment Management (Luxembourg) S.A

Küldjön üzenetet!