A BlackRock – BGF Euro Short Duration Bond Fund alap célja az, hogy az Ön befektetésével elérhető jövedelmet maximalizálja, a tőke növekedése és az Alap eszközein elért hozamok révén. Az Alap összes eszközeinek legalább 80%-át tőkearányos jövedelmet biztosító értékpapírokba fekteti be.

Ide tartoznak a kötvények és a pénzpiaci instrumentumok (vagyis a rövid lejáratú adósságpapírok). A tőkearányos jövedelmet biztosító értékpapírok kibocsátói lehetnek kormányok, kormányzati hatóságok, társaságok és szupranacionális intézmények (pl. a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank), függetlenül attól, hogy az euróövezeten belüli vagy azon kívüli az illetőségük.

Az Alap összes eszközeinek legalább 80%-a befektetési fokozatú lesz

(vagyis a hitelképesség megadott szintjét teljesítik) a vásárlás időpontjában. A fennmaradó rész tartalmazhat viszonylag alacsony hitelminősítésű vagy hitelminősítéssel nem rendelkező befektetéseket is. Az Alap eszközeinek legalább 70%-át euróban denominált, tőkearányos jövedelmet biztosító értékpapírokba fektetik be, amelyeknél a tartam kevesebb, mint öt év.

Az Ön részvényei euróban, az Alap által használt alappénznemben lesznek denominálva. Ön részvényeit naponta vásárolhatja és eladhatja. Ennél a részvényosztálynál 5.000$ vagy annak devizaegyenértéke a minimális induló befektetés. További információkat az Alapról, a részvény-/befektetésijegy-osztályokról, a kockázatokról és a költségekről az Alap tájékoztatójában olvashat, amely a www.blackrock.com oldalon érhető el.

 

Kulcs statisztikai elemek
Az alap mérete (millió EUR) 11,329.685
Alap indulása 1999.01.04.
Minimális befektetési összeg (EUR) 5.000
Működtető vállalat BlackRock (Luxemburg)
Teljes időszak hozama 58,48%
Idei év hozama 0,38%
Benchmark index BBG Barc Euro Aggregate 1-3 Years, 500 MM Minimum

 

Az alap teljes (20 éves) időszakát nézve folyamatos árfolyamemelkedés vehető észre. Ugyanakkor az utóbbi évekre jellemző volt az esés, viszont egyrészt a 3 éves grafikont figyelve is 1%-nál kisebb a drawdown (visszaesés), valamint január óta bika trend vehető észre, ami folyamatos vásárlási jeleket adott a piacon.

 

Teljes időszak:

 

Idei év grafikonja:

Küldjön üzenetet!