Egyedi részvények

2018-2019 egyik kiváló cége volt a DENTSPLY SIRONA INC.

By 2019.12.02. július 3rd, 2020 No Comments
A Dentsply Sirona egy amerikai fogászati berendezésgyártó és fogászati fogyóeszközök gyártó, termékeit több mint 120 országban forgalmazza.

A fogyóeszközök vonatkozásában fog és ínybetegségek megelőzésére és fogtisztításra szakosodott a vállalat. Ezenkívül fog protéziseket is tervez és épít.21 országban rendelkezik gyárakkal. A jelenlegi társaság nagyrészt egy 1993-as egyesülés eredménye, amelyben a Gendex Corporation 590 millió dollárért megvásárolta a Dentsply International Inc.-t. 2018 január 17-én a Dentsply Sirona bejelentette Donald M. Casey Jr., a Cardinal Health orvosi szegmensének korábbi vezérigazgatójának kinevezését vezérigazgatóvá és az igazgatóság tagjává.

A Dentsply-t négy New York-i üzletember alapította 1899-ben Dentists Supply Company-ként, az első felvásárlását a pennsylvaniai porcelánfogak gyártójával kezdték meg.

Az 1920-as évek elején a vállalat az E. de Trey&Sons európai forgalmazót választotta elsődleges európai forgalmazójának, azonban gyorsan a cég fő forgalmazójává vált az Egyesült Államokban is. A magas amerikai vámtarifák és a fokozott erőfeszítések a piaci részesedés megszerzésére külföldön, különösen Európában és Ausztráliában, arra késztette a társaságot, hogy több kutatási és gyártási központot létesítsen külföldön. Első külföldi leányvállalatát Ausztráliában hozták létre, Natudryl Manufacturing néven. Az 1950-es és 1960-as években a cég számos olyan ötletet fejlesztett ki, amelyek manapság is használatos, például a Dentsply Cavitron és a Neolux fogtisztító gép, amelyek javították a műanyag fogak kivitelét.

A cég 1969-ben átnevezte magát a Dentsply International-nak, amivel termékeinek márkaneve szélesebb körben lett elismert.

A társaság legfontosabb akvizíciói: az LD Caulk Company 1963-ban, a Ransom és a Randolph Company 1964-ben, majd az F&F Koenigkramer Company felvásárlásai voltak. 1993-ban megszerezte a Gendex Corporation-t, ezt követően a társaság került a tőzsdére, azon belül is a NASDAQ indexbe. Az új cég ezután orvosi röntgencsövek beszállítóját, az Eureka X-Ray Inc.-t vásárolta meg, 2010-ben az értékesítés legfontosabb piaca lett a cég számára Európa és FÁK (40%), az USA (37%), Latin-Amerika (5%), Ázsia (a FÁK és Japán kivételével, 5%), Kanada (4%), Japán (4%), Közel-Kelet és Afrika (3%) és Ausztrália (2%). 2011 júniusában a Dentsply 1,8 milliárd dollárért megvásárolta az Astra Tech-et, a világ harmadik legnagyobb fogászati implantátumgyártóját az angol-svéd gyógyszeripari társaságtól, az AstraZeneca-tól. Az ügylet 25%-kal (535 millió dollárral) növelte a cég bevételét és 2011. augusztus 31-én fejeződött be.

Jeffrey Slovin vezérigazgató, Bret Wise ügyvezető elnök és Christopher Clark elnök 2017-ben lemondtak. 2018. január 17-én a Dentsply Sirona bejelentette Donald Casey Jr., a Cardinal Health egészségügyi-orvosi szegmensének korábbi vezérigazgatójának kinevezését vezérigazgatóvá és az igazgatótanács tagjává.

A Dentsply Sirona, mint New York-i fogászati berendezésgyártó 85 millió dollár nyereséget, vagyis részvényenként 38 dollár nyereséget realizált a szeptember 30-ig véget ért három hónap alatt. A maga 962,1 millió dollár árbevételével, megháromszorozta a tavalyi év azonos negyedévéhez viszonyított növekedését.

A Dentsly Sirona az elmúlt héten 0,06%-ot, az elmúlt egy hónap alatt 8,78%-ot, míg az elmúlt egy év alatt 56,79%-ot emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá