Egyedi kötvények

2025-ig biztos 2,39%-os hozamot ad a Wells Fargo

By 2020.04.07. augusztus 14th, 2020 No Comments
A mostanában sújtó koronavírus járványra több amerikai nagybankot felszólított a Pénzügyminisztérium, hogy segítsenek a kis és középvállalkozóknak hitelnyújtásban.

 

Steve Mnunich összesen 349 milliárd dolláros program keretében döntött úgy, hogy a nagy bankok kezdhetik meg kölcsön igénylését és a segítségnyújtást. A napokban a Citibank már ki is bocsátott erre egy állásfoglalást azzal kapcsolatban, hogy miként kezdi meg. Viszont több bank köztük, a Wells Fargo&Co. és a JP.Morgan Chase&Co. kijelentették, hogy nem állnak készen a gyors kezdeményezésre, hiszen ki kell ennek menetét dolgozni. A Wells Fargo volt már hasonló helyzetben többször is. 2019 év végén jelent meg a hír, hogy a Wells Fargo&Co. legalább 386 millió dollár biztosítási díjat fizet vissza azoknak az autóshiteleseknek, akik 2008-2009-ben hitelre vették meg a bankon keresztül az autójukat.

Ugyanis egy Santa Ana-i bíróság szerint jogsértés történt.

A Wells Fargo nem ismeri el a hibát, de hogy elkerülje a jogviták kockázatait, kész minden költséget és díjat megfizetni. A Wells Fargo 2019 március 18-án ünnepelte a 167. évfordulóját, hiszen a Bankot 1852-ben New Yorkban alapította Henry Wells és William Fargo. Amikor a céget Wells Fargo&Company részvénytársasággá alakították 1852-ben, akkor a cég törzstőkéje 300.000 dollár volt. Kifejezetten banki szolgáltatásokat vezettek be az akkori Kaliforniai államba. Még 1849-ben egy riválisuk, John Warren Butterfield, aki alapítója volt a Butterfield Wasson&Company-nak belépett ugyanerre a piacra, de Fargóék hamar rájöttek, hogy egymás ellen nem érdemes harcolni. Így 1850-ben már közösen megalkották, létrehozták az American Express Company-t. A Wells Fargo már a kezdetektől kezdve jól indult el.

Mára a Wells Fargo az egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatók (kapitalizációs tőkéje 217 milliárd dollár) egyike az USA-ban. Mint nagy banki szolgáltató 2015-ben a vállatnak is fejleszteni kellett, ezért külső bevonásra volt szüksége és kötvényt bocsátott ki 2,5 millió dollár értékben. Ezek a kötvények ma is a megtalálhatóak a másodlagos piacon és évente dollárban fix 3,55%-ot fizetnek, ami most reálhozamra vetítve 2,39%-nak felel meg éves szinten. A fix kamat mellett még az szól, hogy a kötvények lejárata 2025 és féléves kamatozásúak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá