Kína egyik legnagyobb elektromos autókat gyártó vállalata az önvezető programok mellett igen nagy figyelmet fordít autói kihasználtságára, illetve szeretnék, ha az általuk legyártott járműveket minél többen tudják használni.

A vállalat legújabb célja, hogy kibővítse mobilitási szolgáltatásait, mely a legfrissebb információk alapján már szeptemberben igényelhető lesz Kínában. Az új autómegosztó szolgáltatás több mint 20 féle autóval és könnyű teherszállító járművel fog működni, melyet a Geely Automobily által kifejlesztett jármű-összeköttetési rendszerrel szereltek fel. A vállalat már több mint 47000 ilyen járművel rendelkezik, melyek 2015-től már aktívan működnek több mint 37 kínai városban, 27 millió felhasználóval. A Geely a Daimler-rel való együttműködés hatására a hírek szerint lehetőséget lát a vállalat egy hasonló Mercedesekből kialakított rendszer kivitelezésére.

Legújabb hír, hogy a BAIC Motor kínai autógyár 5 százalékos részesedést szerzett a Daimler-ben, így a Geely 9,69 százalékával együtt már a német gyártó közel hatoda kínai tulajdonban van. Kiderült, hogy a cég az elmúlt negyedévben 50%-kal kevesebb Lynk&Co típusú autót értékesített.

A Geely Automobility vállalat csoport exportvolumene 59%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest A Geely vállalat részvényei 2,33 %-ot esett ezen a héten a kereskedelmi háború kiújulása miatt.

Küldjön üzenetet!