A Financial Times jelentése szerint az Alphabet 117 milliárd dollár tartalékkal rendelkezik a második pénzügyi negyedév végére, míg a rivális vállalat az Apple, alig 102 milliárd dollárt tudhat magának likvid számlán.

Az Apple 163 milliárd dolláros készpénzzel bírt 2017-ben, ám az évek során folyamatosan csökkentek az iPhone eladások, melyek igen nagymértékben hozzájárultak a vállalat bevételéhez és így annak csökkenéséhez. Az Alphabet annak ellenére is jobban teljesített a piacon, hogy a Google-lal együtt az elmúlt két évben mintegy 9,05 milliárd dolláros pénzbírságot kaptak az EU-tól. Ezen felül a Google egyik felvásárolt cége, a londoni DeepMind a napokban számolt be arról, hogy a hatalmas adósságot halmozott fel az Alphabet vállalattal szemben, 1,26 milliárd dollárral tartoznak a vállalatnak, a Financial Times adatai alapján.

Az Alphabet értékesítése közel 9%-kal emelkedett a második negyedévben, ráadásul a társaság második negyedéves eredménye alaposan felülmúlta az elemzők elvárásait mind a két bevételi szinten. Az Alphabet bejelentette, hogy a jövőben 25 milliárd dollár értékben tervez visszavásárlását a C osztályú részvényeiből. A társaság összességében 38,94 milliárd dollár bevételt jelentett a második negyedévben, szemben az ugyancsak csúcstartó internetes cég a londoni Refinitiv vállalat 38,15 milliárd dollárra becsült bevételével. Az Alphabet részvényei a héten 1059 euróra, 1,45%-kal csökkentek. A Goldman Sachs szerint most alakult ki a héten egy igazi vételi pont.

Küldjön üzenetet!