Az Intel kedden kezdte meg Jeruzsálemben a munkálatokat a Mobileye Globális Fejlesztési Központja kialakítása érdekében.

Ha elkészül, akkor nyolc emeletes komplex épület 2700 alkalmazott számára biztosít majd munkát. Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu úgy nyilatkozott a beruházással kapcsolatban, hogy “A campus kibővítését a jövő jeleként látom, és lesz több olyan vállalkozás, amely ezt követi, mind alvállalkozóként, mind pedig azok számára, akik saját technológiáikat szeretnék itt kifejleszteni.” Az új építmény egy nyolc emeletes komplexum lesz, amelynek területe 50000 négyzetméter lesz a föld felett és 78000 négyzetméter a föld alatt. A sajtóközlemények szerint ez Izrael történelmének legnagyobb beruházása. Bár pénzügyi részleteket nem tettek nyilvánosságra, az Intel az idei év elején 11 milliárd dollárt tervezett befektetni egy új programba, ami az országban kerül fejlesztésre. A globális fejlesztési központ várhatóan 2022-ben nyílik meg.

Az Intel csütörtökön bejelentette, hogy megkezdi a 10 nm-es Agilex FPGA processzorok első szállítását ügyfeleinek, ideértve a Microsoftot is. Az Intel azt állítja, hogy a gyors hálózatépítés, az 5G kihasználása és a gyorsított adatok elemzése érdekében egyre jobb megoldásokat fognak készíteni. A bejelentés az Intel versenytársának a Xilinx–nek nem kedvez, hiszen az ugyancsak amerikai Xilinx körülbelül két hónappal ezelőtt kezdte el szállítani a következő generációs Versal ACAP processzorokat a nagykereskedelmi partnerei számára. Piackutató cégek nyilvántartásai szerint az Intel eladásai az idei első év fél évben 20 százalékkal múlták felül a nagy rivális Samsung eladásait, ellenben tavalyi első hat hónapban még a Samsung eladási számai haladták meg 22%-kal az Intel forgalmát.

Az Intel részvényárfolyama az elmúlt 3 hónap alatt 7,75%-kal nőtt.

Küldjön üzenetet!